Del

Her er de ni kandidater til Den Grønne Transportpris

Så er kandidatfeltet klar til Den Grønne Transportpris, som DTL og Jyske Finans A/S står bag. Elektriske køretøjer og kraner præger en del af de grønne handlinger, men også initiativer til at få styr på brændstofforbruget er repræsenteret i kandidatfeltet.

LASTBILCENTRALEN A/S

 

 

 

Majbrit Hald Christensen fra Lastbilcentralen A/S er gået ind i det politiske arbejde med miljøzonerne og har præget debatten og beslutningerne på Christiansborg.

ARLA FOODS

 

 

 

Arla Foods er begyndt at afprøve el­-lastbiler og gaslastbiler og deler deres viden og erfaringer med DTL og DTL-­medlemmerne.

DANSKE FRAGTMÆND A/S

 

Danske Fragtmænd A/S indtænker at nedbringe brændstofforbruget i logistikken, afprøver el­lastbiler og deler deres erfaringer og viden med DTL og DTL­-medlemmerne.

TVIS VOGNMANDSFORRETNING A/S

 

 

 

 

TVIS Vognmandsforretning er blandt de første i Danmark, der har investeret i en mobil elektrisk tårnkran, der hverken larmer eller forurener.

JOHANNESEN KRAN OG MASKINTRANSPORT A/S

 

 

 

 

Johannesen Kran og Maskintransport A/S har anskaffet en eldrevet kran, der kan løfte tunge industrimaskiner uden hverken at larme eller forurene.

 

VOGNMAND ANDERS BAY

 

 

 

 

 

Vognmand Anders Bay har udarbejdet en miljøpolitik og sat klare mål for reduktion af brændstofforbrug, tomgangskørsel og CO2­-udledning.

PEDER OLSEN & SØN A/S

 

 

 

 

Peder Olsen & Søn A/S er blandt dem, der går forrest i den grønne omstilling og afprøver en eldrevet FUSO eCanter i varedistributionen i Odense.

HV TRANSPORT A/S

 

 

 

 

HV Transport A/S bidrager til den grønne omstilling ved at køre gylle til biogas og selv at benytte biogas som brændstof i gyllevogn­toget.

BØJE KRAN OG MASKINTRANSPORT A/S

 

 

 

 

Bøje Kran og Maskintransport A/S har taget en elektrisk kran i brug, der hverken larmer eller forurener.

Vinderne kåres på transportmessen

De tre vindere af Den Grønne Transportpris bliver kåret på DTL’s stand på Transportmessen i Herning den 16.–18. september 2021.

Vinderne kan se frem til en 1. præmie på 25.000 kroner, 2. præmie på 15.000 kroner og 3. præmie på 10.000 kroner. Præmierne, der er sponseret af Jyske Finans A/S, skal anvendes til yderligere miljøforbedringer i virksomheden.

Læs mere om prisen her

Se også kandidaterne i DTL-Magasinet Danske Vognmænd nr. 6-7, 2021