Del

Kontakt ansvarlig

Frank Davidsen

Underdirektør, leder af DTL's medlemsservice

Hop med Hav & Kamal i førerhuset

Med en række korte filmbudskaber til unge mellem 13-16 år skal en ny kampagne med titlen ”Hop med i førerhuset” fra DTL – Danske Vognmænd og en række samarbejdspartnere synliggøre lastbilers kraft og udfordringer i trafikken.

Hovedpersonerne i en række trafiksikkerhedsfilm er duoen Havshen Nabaz og Kamal Hassan, bedre kendt fra YouTube og DR som Hav og Kamal, samt lastbilchauffør Ronnie Høst Kristensen fra Danske Fragtmænd i Aalborg.

Herofilmen: Højdepunkter med Hav og Kamal

Vi har samlet højdepunkter fra alle tre episoder med Hav og Kamal i førerhuset. Se med, når Hav skal undgå Hav, hvordan en lastbil bakker og hvordan du skal placere dig i forhold til den og vil det "smash or pass"?

Episode 1: Hvordan bakker en lastbil?

Tag med ind i førerhuset og oplev, hvordan en lastbil bakker. Vi viser dig, hvordan bagenden svinger ud, når en lastbil bakker. Husk at holde afstand og flyt dig gerne et par meter, når du er i nærheden af en lastbil.

Episode 2: Disrespekt, selvrespekt og gensidig respekt

I denne episode tager vi fat på emnet højresving og din placering i forhold til lastbilen. Se med, når Hav og Kamal snakker om, hvordan det nu lige er med disrespekt, selvrespekt og gensidig respekt - som vi mangler mere af, når vi færdes i trafikken.

Episode 3: Smash eller pass?

En tonstung lastbil adskiller sig markant fra en personbil, både i vægt og kørselsmønster. Det betyder, at både chaufføren og cyklisten skal være ekstra opmærksomme. Lad os sammen skabe en bedre adfærd ude i trafikken!

 

Kampagne skal fange de unge

- Målet er at få unge til at være mere opmærksomme på lastbiler og deres egen adfærd i trafikken. Der er nok ikke så mange, som får lov til at køre i lastbil og dermed opleve den respekt, der bør være for lastbilerne, og den forståelse, der kan opstå for chaufførens arbejdsbetingelser, fortæller underdirektør i DTL – Danske Vognmænd Frank Davidsen, der tilføjer: 

- Vi ønsker at bidrage med vigtig information til de unge, der endnu ikke er i kørekortsalderen. På en pædagogisk, men samtidig humoristisk facon får de tilført nyttig viden om færden omkring en lastbil og arbejdsforholdene i førerhuset. Derfor vil vi formidle den proces gennem nogen, som de unge med sikkerhed lytter til.

Frank Davidsen henviser bl.a. til, at tusindvis af cyklister hvert år kommer til skade i trafikken. Ifølge nye tal fra forskerne er risikoen for at komme alvorligt til skade eller miste livet på cykel vokset siden 2016, mens risikoen for stort set alle andre trafikanter er faldet.

Messecenter Herning havde i Hal F som noget nyt i år etableret et rekrutteringsområde, hvor unge elever fra skolerne i omegnen er inviteret, oplyser Frank Davidsen.

– Kampagnen blev søsat her, og det betyder, at vi havde mulighed for at præsentere budskaberne for vores målgruppe og branchen på samme tid, fastslår han.

Gruppen bag kampagnen, består udover DTL af Applus Bilsyn, Circle K, Danske Fragtmænd, Fagforbundet 3F, If Skadeforsikring og Volvo Trucks.