Del

Klik her for visning af nyheder for årstal og kvartal

2021
1. kvartal 2021
2. kvartal 2021
3. kvartal 2021
4. kvartal 2021
2020
1. kvartal 2020
2. kvartal 2020
3. kvartal 2020
4. kvartal 2020
2019
1. kvartal 2019
2. kvartal 2019
3. kvartal 2019
4. kvartal 2019

Et skridt nærmere en ny ansvarsfordeling for transportegnethed hos dyr

Torsdag den 2. december blev en skelsættende dag for danske dyretransportører. Europa-Parlamentets undersøgelsesudvalg for dyretransport (Anit-udvalget) har nemlig efter en række høringer, der skulle belyse problemerne med den gældende transportforordning, stemt for, at ansvarsfordelingen for transportegnethed ændres.
3. december 2021

Stop fiduserne med tredjelandskørsel

Der skal gælde lige betingelser for forholdet mellem danske vognmænd og udenlandske vognmænd. Det mener DTL’s direktør.
19. november 2021

DTL- Danske Vognmænd til topmøde hos rigspolitichefen

DTL deltog torsdag i det første møde af sin art med topledelsen for politiet, Færdselsstyrelsen og Vejdirektoratet. Her blev det bl.a. meddelt, at Rigspolitiets Nationale Færdselscenter nedlægges.
18. november 2021

Fremtidens grønne transport møder afgiftsmuren

Omstillingen til grøn transport møder i øjeblikket det skisma, at der er grundlæggende politisk ønske om at bevare de høje afgiftsindtægter. Det fremførte DTL – Danske Vognmænds adm. direktør Erik Østergaard under en paneldebat mandag på Dansk Erhvervs konference om fremtidens grønne transport.
15. november 2021

Nyt våben mod forurening fra lastbiler

Færdselsstyrelsen intensiverer kontrollen med miljøsynderne på vejene.
11. november 2021

CO2-kvoter rammer transportsektoren

Klimaforandringerne skal tages alvorligt, og vi skal gøre, hvad vi kan for at reducere udledningen af drivhusgasser. Men uden at tabe hovedet på vejen. For spænder vi ben for den grønne omstilling af transportsektoren med endnu flere skatter og afgifter, kan det i sidste ende koste mange arbejdspladser og gøre det markant dyrere at være dansker, skriver MEP Søren Gade (V) i denne kommentar.
11. november 2021

Vognmand: Lærlinge giver overskud

I en tid med alvorlig chaufførmangel er lærlinge en vigtig ressource. De giver overskud til virksomheden allerede i løbet af deres læretid, og de fleste forbliver i vognmandsvirksomheden efter endt læretid. Det siger vognmand Frank Lange fra Olaf Jensen A/S.
8. november 2021

Nul-emissionszoner truer efter kommunalvalget

Skal der indføres nul-emissionszoner på den anden side af kommunalvalget i november? Det vil borgmesterkandidaterne i nogle af landets største byer ikke udelukke på sigt. I København bør den tunge transport dog allerede nu berede sig på skærpede krav, der begrænser lastbiltrafikken i centrum.
8. november 2021

Volvo: Den grønne omstilling går for langsomt i Danmark

Tilskudsordninger til fx køb af ellastbiler i vores nabolande er grunden til, at de er langt foran Danmark, når det gælder den grønne omstilling. Det mener forretningsudviklingschef Joakim Nilsson fra Volvo Trucks Danmark.
8. november 2021

Klap lige klimahesten...

I dag er situationen den, at ellastbiler er meget dyre i anskaffelse, og samtidig har de klare begrænsninger, når det gælder lasteevne, rækkevidde og ladetider, skriver DTL’s direktør Erik Østergaard i lederen af det nye nummer af DANSKE VOGNMÆND.
8. november 2021

Fra arbejdsdreng til førstemekaniker

Ibrahim ”Ibo” Youssef gik med hatten i hånden for at finde den læreplads som lastbilmekaniker, som ingen ville give ham. Men så slog fragtmand Jens-Ole Larsen til, og i dag er Ibo husets betroede mekaniker på Slagelse Transportcenter A/S, hvor han som teenager startede med at sortere pakker og feje gulvet.
8. november 2021

Absurd: Nysynet trailer blev indkaldt til syn

Vognmand Keld Hansen fra Bjarne Hansen & Søn Transport A/S oplevede tidligere på året at få indkaldt sin nyindkøbte og nysynede hænger til nok et syn. Uden at vide det havde han købt en brugt hænger, som skylder et syn.
8. november 2021

DTL-direktør genvalgt til international bestyrelsespost

For anden gang i træk er DTL’s adm. direktør Erik Østergaard blevet valgt til bestyrelsen – kaldet ”Presidential Executive” – i den internationale vognmandsorganisation IRU.
5. november 2021

EU-politikere studerede dansk dyrevelfærd i transport

Fire politikere fra Europa-Parlamentet var torsdag på studiebesøg i Jylland for at besøge landbrug og transportvirksomheder, der håndterer dyr før og under transport. Delegationen ønskede en dialog med landmænd og transportoperatører om bedste praksis for at sikre dyrevelfærd under transport. Her havde organisationerne DTL – Danske Vognmænd, ITD og Sammark lejlighed til at slå følge med politikerne og udveksle synspunkter med dem om dyretransporter.
5. november 2021

DTL: Skandale at sagaen om ubetalte p-afgifter kan fortsætte

Udenlandske chauffører kan fortsat i stor stil lade hånt om at betale de parkeringsafgifter, der bliver udskrevet af de danske myndigheder på rastepladserne. Det er et problem for retssikkerheden og en hån mod danske vognmænd og chauffører, siger DTL's adm. direktør.
19. oktober 2021

EU åbner formel undersøgelse af PostNord-støtte

Tilfredshed i DTL – Danske Vognmænd med, at EU-Kommissionen har besluttet at undersøge den danske statsstøtte til PostNord.
15. oktober 2021

Klimarådet overrasker med anbefaling af el til den tunge transport

Klimarådet satser næsten entydigt på, at fremtidens tunge transport skal ske med eldrevne køretøjer. Det fremgår af den rapport, som rådet netop har offentliggjort. Den konklusion overrasker i DTL – Danske Vognmænd.
14. oktober 2021

Rundspørge: Chaufførmangel koster ordrer

Hver anden vognmand, som søger chauffører, har måttet sige nej til ordrer, fordi det ikke har været muligt at finde nogen til at tage kørslen, viser rundspørge.
4. oktober 2021

Carl-Emil vil køre kran

Chaufførlærling Carl-Emil Hansen ved, hvad han vil: Han vil køre kranbil. Men hvordan går det generelt på lærlingefronten. Vi har lavet en rundspørge, der viser, at DTL’s medlemsvirksomheder har en smule flere lærlinge ansat end tidligere år, mens flere har også planer om at oprette lærepladser.
4. oktober 2021

Ren luft - ja tak, men...

Det giver ingen mening at vedtage nul-emissionszoner, før teknologi, infrastruktur og logistik er på plads. Og det er den slet ikke i dag og næppe heller i 2023, skriver DTL’s direktør Erik Østergaard i lederen af det nye nummer af DANSKE VOGNMÆND.
4. oktober 2021

Et kig ned i NLA's maskinrum

DTL’s og NLA’s mand i Bruxelles giver her et indblik i det benarbejde, som organisationen har i gang i forbindelse med den store klima-lovpakke, Fit for 55.
4. oktober 2021

DAF arbejder med brint

DAF holder på flere løsninger og kan allerede nu præsentere en lastbil, der kører på ren brint i forbrændingsmotoren.
4. oktober 2021

Årets Varebil 2021: Kangoo bankede kineserne og de andre

Kåringen af Årets Varebil 2022 fik en overraskende vinder: En dieseldrevet Renault Kangoo vandt over feltets mange elektriske varebiler.
4. oktober 2021

NLA-årsmøde med fokus på klimapolitikken

De nordiske vognmænds fællesorganisation Nordic Logistics Association (NLA) holder lige nu årsmøde i Malmø. Vigtigt med nordisk samarbejde for at sikre lige konkurrencevilkår, siger NLA’s bestyrelsesformand Erik Østergaard.
30. september 2021

Udskyder ændring af synslov på ubestemt tid

Individuelle køretøjer skal fortsat godkendes ved syn af en synsvirksomhed. DTL - Danske Vognmænd kvitterer for, at der er blevet lyttet til høringssvar.
27. september 2021

DTL: Glædeligt at lovændring om kontrol af arbejdstid udsættes et halvt år

En lovændring om arbejdstid bliver alligevel ikke fremsat i Folketinget i næste måned. Ændringen ville medføre, at kontrollen skulle overflyttes fra arbejdsmarkedets parter til vejsidekontroller udført af politiet og virksomhedskontroller udført af Færdselsstyrelsen. Glædeligt, at usikkerheden for vognmænd og chauffører manes til ro, mener DTL.
24. september 2021

Arla vandt Den Grønne Transportpris 2021

Arla Foods løb med Den Grønne Transportpris 2021 på 25.000 kroner, da den blev uddelt på Transport 2021 i Messecenter Herning torsdag.
16. september 2021

DTL skeptisk over ren luft-aftale

Regeringen og støttepartiernes nye aftale om miljøinitiativer rejser skepsis hos vognmændene.
14. september 2021

DTL hilser EU-afgørelse om ulovlig statsstøtte til PostNord velkommen

PostNord skal betale 490 millioner kroner i ulovlig statsstøtte tilbage, har EU-Kommissionen afgjort. Statens beskyttelse af PostNord må ophøre, siger DTL's direktør Erik Østergaard
10. september 2021

Nu ryger 11 kilos-reglen endeligt

Transportminister Benny Engelbrecht (S) har fundet flertal i Folketinget for sit forslag om at skrotte 11 kilosreglen for vognmandkørsel i varebiler. Til gengæld stiger vægtgrænsen for, hvornår varebilen skal omfattes af reglerne fra 2.000 kilo til 2.500 kilo.
6. september 2021

Grønt finanslovsforslag 2022 påvirker også transporten

Regeringens finanslovsforslag ser forståeligt nok fremad og forsøger at bryde ud af den lammelse, som corona-pandemien påførte samfundet. DTL – Danske Vognmænd er positive over for udspillet, herunder at infrastrukturplan 2035 på samlet 160 mia. kr. i dette finanslovsforslag indeholder 22 mia. kr. for årene 2022-2025. Men det grønne pejlemærke kunne være skarpere, mener DTL’s adm. direktør Erik Østergaard.
30. august 2021

Lægger op til at beholde 11 kilos-regel

Trods klare anbefalinger fra politiet, Færdselsstyrelsen og branchen om det modsatte, lægger Transportministeriet op til at beholde den omstridte 11 kilos-regel i varebilslovgivningen.
30. august 2021

Fjern nu den 11 kilos-regel

Jeg håber, at modstanden i Folketingets holdning til fjernelse af 11 kilos-reglen bunder i ukendskab til reglens ravage i varebilbranchen, skriver DTL’s direktør Erik Østergaard i lederen af det nye nummer af DANSKE VOGNMÆND.
30. august 2021

Bare 4 ud af 2200 p-afgifter opkrævet i Polen

Siden årets start er der opkrævet forsvindende få af de tusindvis af ubetalte p-afgifter til udenlandske lastbiler. Færdselsstyrelsen fastholder, at det går den rigtige vej, mens transportminister Benny Engelbrecht mener, det stadig er for tidligt at drage konklusioner.
30. august 2021

Særtransport: Digitale ansøgninger fremover

Fra 1. oktober skal ansøgninger om særtransporter rettes til Vejdirektoratet og ikke længere til politiet. Vejdirektoratet lover fra dag ét sikker drift og ensartet sagsbehandling, uanset hvor i landet man søger sin tilladelse.
30. august 2021

EU-kommentar: Er fit for 55 fit for vognmændene?

I sommerferien fremlagde EU-Kommissionen den længe ventede Fit for 55-pakke, som vi tidligere har berettet om i DANSKE VOGNMÆND. Vores mand i Bruxelles fortæller her mere om den nye lovpakke, og hvad vi kan forvente os af de nye initiativer.
30. august 2021

To koryfæer takker af

Ole Frederiksen og Jørgen Kjeld Jensen stopper om få uger efter mangeårig tro tjeneste som hhv. formand for Nordre Birks Vognmandsforening og oldermand i Vognmandslauget. Lige før tæppefald har vi bedt dem reflektere over deres tid i spidsen for de to traditionsrige sammenslutninger af vognmænd.
30. august 2021

DTL om Kurt Beier-sagen: Slumlejren i Padborg har været øjenåbner

Dommen over Kurt Beier Transport og direktør Karsten Beier i retten i Sønderborg i dag afspejler ikke sagens alvor. For hele sagen har været en lærestreg for virksomheder og politikere i Danmark og hele EU, mener DTL – Danske Vognmænd.
25. august 2021

Historisk infrastrukturaftale tilgodeser godstransporten

De røde partier får tog og cykelstier, de blå partier får asfalt og veje. Og godstransporten får bedre arbejdsbetingelser. DTL – Danske Vognmænd er svært tilfredse med den nye politiske aftale om den trafikale infrastruktur til 161 mia. kr.
28. juni 2021

Grøn omstilling: Få nu de afgifter ned

For nylig afviklede DTL-Danske Vognmænd et meget succesfuldt web-seminar om el-lastbiler. I dag var turen kommet til spørgsmålet om biogas, i samarbejde med Biogas Danmark. Og konklusionen var klar hele vejen rundt fra producenter til vognmænd. Afgiften skal ned.
23. juni 2021

DTL: Grønne løsninger må og skal være konkurrencedygtige

Hvis P2X skal få flyvehøjde i godstransporten, skal de grønne løsninger være konkurrencedygtige for vognmanden, der som bekendt opererer i et marked benhårdt bestemt af international konkurrence. Derfor er det en hovedopgave for den grønne omstilling at få bragt fremstillingsomkostningerne til brint og P2X ned. DTL hilser 850 mio. kr. til udvikling af fremtidens grønne brændstoffer velkommen.
22. juni 2021

Nyt liv til legendarisk påhængsvogn

Totalrenoveret treakslet DAPA-påhængsvogn fra 1973 er til topkarakter.
17. juni 2021

Asfalttransporten næsten halveret

Antallet af vognmandsvirksomheder, der udfører transport af asfalt og tjære, er faldet med næsten 40 procent over de seneste ti år. Det viser ny analyse fra DTL. Årsagen er i høj grad de faldende investeringer i infrastruktur.
14. juni 2021

Spørgsmål og svar om PostNord Logistics

PostNords stykgodsvirksomhed falder en samlet transportbranche for brystet. Vi har spurgt post­- og transportordførerne i Folketinget, hvad de vil gøre ved sagen. Et flertal tegner sig for at sætte den befordringspligtige del af postforretningen i udbud. Men forhandlingerne er udsat ­ måske til slutningen af 2022.
14. juni 2021

Nye regler er hård kost for udenlandske vognmænd

Efter et par årtier med unfair konkurrence, løndumping og et ræs mod bunden i fragtpriser og løn- og arbejdsvilkår ser det ud til, at de nye regler virker, skriver DTL’s direktør Erik Østergaard i lederen i juni-juli-udgaven af DANSKE VOGNMÆND.
14. juni 2021

Arla: Tilskud ville hjælpe på omstillingen fra diesel

Den dansk-svenske mælkegigant Arla har nu både el-­ og gas-lastbiler i flåden. Bilerne fungerer fint og er anskaffet til testning, men de er alt for dyre til at lave en holdbar businesscase, mener Uffe Sonne Pedersen, direktør for terminaler og distribution i Arla.
14. juni 2021

Sverige: Medvind til flydende biogas

Interessen for flydende biogas (LBG) som brændstof til tung transport øges i Sverige. Transportvirksomhederne ser brændstoffet som kommercielt levedygtigt, ikke mindst fordi transportkøberne i stigende grad efterlyser mere miljø­venlig godstransport.
14. juni 2021

Klima: Transport bliver dyrere

Den grønne omstilling af hele den europæiske transport­ branche kommer ikke til at ske “over night” og vil kræve voldsomme investeringer. Vi kommer til at kræve bedre in­citamenter for de nordiske vognmænds langsigtede investeringer, skriver vores mand i Bruxelles i denne kommentar.
14. juni 2021

Her er de ni kandidater til Den Grønne Transportpris

Så er kandidatfeltet klar til Den Grønne Transportpris, som DTL og Jyske Finans A/S står bag. Elektriske køretøjer og kraner præger en del af de grønne handlinger, men også initiativer til at få styr på brændstofforbruget er repræsenteret i kandidatfeltet.
14. juni 2021

Vognmand efter højresvingsulykke: Vi bliver dømt på forhånd

Tom Grejs fra Herfølge blev dømt for uagtsomt manddrab efter en højresvingsulykke for fire år siden. Han mener ikke, han kunne have undgået at ramme cyklisten, der blev dræbt, og føler sig uretmæssigt dømt.
14. juni 2021

Uheld: Et kamera viser, hvad der skete

Har du bare én gang været i et trafikuheld, så kender du forvirringen om hvem, der gjorde hvad. Et dashcam kan hjælpe med at afgøre sagen.
14. juni 2021

Køre- og hviletid: Lav egenkontrol og undgå bøder

Hvis du som vognmand regelmæssigt laver egenkontrol, kan bøder for fejlbetjening af tachografen undgås. Tjek her, hvordan du bedst sikrer dig med egenkontrol.
14. juni 2021

Mangelfulde helbredsoplysninger førte til annullering af ansættelse

DTL’s arbejdsgiverforening får løbende mange spørgsmål omkring medarbejderes sygdom, men hvilke pligter har medarbejderen til at oplyse arbejdsgiveren omkring sine lidelser inden ansættelsen? En ny afgørelse illustrerer dette nærmere.
14. juni 2021

DTL: Ny PostNord-fredning er pinlig

Politisk flertal vil igen forlænge støtten til PostNord, denne gang frem til og med 2022. Dermed får farcen lov at fortsætte og ikke-beslutningerne koster både skatteyderne og de selvstændige vognmænd dyrt.
31. maj 2021

DTL: Generalforsamling gennemført med uændret bestyrelse

DTL - Danske Vognmænd og DTL's arbejdsgiverforening (DTL-A) gennemførte her til formiddag sine årlige generalforsamlinger – igen i år delvist digitalt. Der var ikke kampvalg til bestyrelserne, hvorfor bestyrelsernes medlemmer er de samme.
29. maj 2021

DTL-A's formand: Overenskomstfornyelse skete i skyggen af coronakrisen

Overenskomstfornyelsen i marts 2020 kom hurtigt til at stå lidt i skyggen af coronaen, måtte formand for DTL's arbejdsgiverforening (DTL-A), Martin Danielsen, konstatere i sin beretning til arbejdsgiverforeningens generalforsamling.
29. maj 2021

Adm. direktør Erik Østergaard: Man skal altid sove med et øje åbent og med støvlerne på

DTL-direktør Erik Østergaard konstaterede i sin beretning til generalforsamlingen, at pandemien og nedlukningerne har haft stor effekt på arbejdet i DTL – præcis som alle andre steder i samfundet.
29. maj 2021

Formand: Hvis ikke vi havde DTL, måtte vi hurtigst muligt etablere det

Under sit indlæg til DTL's generalforsamling, som blev afholdt virtuelt fra DTL's kontor i København, takkede formand Martin Danielsen alle medlemmerne for at have udvist stor kreativitet og fleksibilitet under nedlukningen af landet, så samfundet rent faktisk har kunnet fungere.
29. maj 2021

DTL: Skift til alternative drivmidler vil koste milliarder

Nye tal fra DTL viser, at skulle alle lastbiler i morgen skifte fra diesel til HVO, biogas eller elektricitet, ville det koste milliarder. En regning, som kun kan sendes et sted hen: Til kunderne.
28. maj 2021

DTL: Ny rapport peger på trafiksikkerhedsproblemer hos varebilstransportører

En dugfrisk rapport fra Havarikommissionen for vejtrafikulykker (HVU) om trafiksikkerheden blandt varebilstransportører byder ikke på de store overraskelser, men tegner et billede af et betydeligt forbedringspotentiale i branchen. DTL - Danske Vognmænd deler bekymringen.
26. maj 2021

Nordisk rapport gør det nemmere at harmonisere særtransportregler

Særtransportreglerne har gennem årene været genstand for flere revisioner i Danmark men har aldrig nået et niveau, hvor det operationelle spiller sammen med trafiksikkerheden. Færdselsstyrelsen har lovet en reform af reglerne i 2022, og nu er der hjælp på vej fra Nordisk Vejforum (NVF), der i en rapport har sammenstillet reglerne for særtransport i de fire nordiske lande.
17. maj 2021

Let administrationen: Lad uddannelsesstedet tage sig af medarbejdernes kurser

Lemvig Beton samarbejder med Uddannelsescenter Holstebro, som bl.a. sørger for, at alle medarbejderne bliver indkaldt til efteruddannelse og for at søge refusion. Det sparer den vestjyske vognmandsvirksomhed for timevis af administrationsbesvær.
11. maj 2021

Minister vil afskaffe 11 kilo-regel

De organiserede varebilvognmænd er meget tilfredse med, at den omstridte 11 kilo-regel på varebilområdet nu afskaffes. Transportministeren vil nemlig fjerne muligheden for, at man kan køre gods i mindre kolli uden varebilstilladelse. Vognmændene ser dog gerne, at vægtgrænsen på to tons på varebiler får samme skæbne.
11. maj 2021

DTL: Godt med flere rastepladser i Venstre-udspil

I dag præsenterer Venstre sit infrastrukturudspil, og der er lagt op til flere og bedre rastepladser, ligesom der foreslås styrkelse af den grønne omstilling i transporterhvervet. Begge elementer er vigtige at få på bordet inden forhandlingerne i Folketinget.
11. maj 2021

Afgifter på lastbilkørsel fordobles

DTL har beregnet, at det kan blive op til dobbelt så dyrt i afgifter at køre på de danske landeveje fra 2025.
10. maj 2021

Vanviddet bag rattet

Myndighederne kan nu konfiskere biler i tilfælde af såkaldt vanvidskørsel. Også selvom chaufføren ikke er ejer af køretøjet. Vanvidskørsel kan være kørsel med meget høje hastigheder, høje promiller eller kørsel, der bringer andre i livsfare. Det berører også de tungere køretøjer.
10. maj 2021

Mere pisk til transporterhvervet - ingen gulerod

Danmark er ikke nær så langt i den grønne omstilling, som vi går og bilder os ind. Se til Sverige, her er man for længst rykket, skriver DTL’s direktør Erik Østergaard i lederen i maj-udgaven af DANSKE VOGNMÆND.
10. maj 2021

Volvo-bossen kritiserer Danmarks klimaindsats

Danmark ligger langt nede på listen over klimatiltag for den tunge transport, mener Volvo Trucks’ direktør.
10. maj 2021

Kører gylle på biogas lavet af gylle

HV Transport A/S i Herning og biogasproducenten Horsens Bioenergi ApS har indgået et samarbejde, der indebærer køb af Danmarks første tunge gasdrevne lastbil.
10. maj 2021

Lyseblå udenpå, grøn indeni

Fragtmandsvirksomheden Peder Olsen & Søn A/S fra Odense har leaset en elektrisk lastbil for at øve sig på den grønne omstilling af transporten. Den første spæde erfaring med bilen er positiv, men virksomheden efterlyser ladeinfrastruktur.
10. maj 2021

Europa-Parlamentet: Hul igennem for at ændre på ansvarsregler ved dyretransporter

MEP Niels Fuglsang (S) tager nu ansvarsfordelingen vedrørende dyrs transportegnethed op i Europa-Parlamentet. Han har dog andet på tapetet, som er knap så spiseligt for dyretransportørerne.
10. maj 2021

Hjemkørselskrav rumsterer fortsat i EU

Diskussionen om hjemkørsel hver 8. uge rumsterer stadig i Bruxelles, men ingen har for alvor mod på at genåbne EU's vejpakke, skriver NLA-direktør Torsten Laksafoss Holbek i denne kommentar i DANSKE VOGNMÆND.
10. maj 2021

Interview: Masser af arbejde i vente på Femern

Virksomheder lokalt og i hele Danmark er engageret i at levere til bygningen af den 53 milliarder kroner store Femern-forbindelse mellem Danmark og Tyskland. Både på kort og på langt sigt vil projektet betyder masser af arbejde til vognmændene, vurderer topchef for Femern A/S, Claus Baunkjær.
10. maj 2021

DTL: Positivt, at kombinerede transporter skal ske under cabotagereglerne

Transportminister Benny Engelbrecht vil nu benytte sig af en adgang i EU-vejpakken til at indføre cabotageregler, når udenlandske lastbiler vil trække gods fra havne og jernbaneknudepunkter ind i landet som såkaldte kombinerede transporter. DTL – Danske Vognmænd er helt enig i den disposition.
4. maj 2021

Ministeren, der krævede store sko hos vognmændene

Tidligere transportminister Flemming Hansen (K) er død i en alder af 81 år. Han vil blive savnet i transportverdenen, hvor han var den i nyere tid længst siddende transportminister – og kendt i branchen med et stort øre til vognmændenes udfordringer. Men ikke altid faldt de politiske og daglige realiteter sammen med hans oprigtige vilje til at hjælpe de private vognmænd.
1. maj 2021

DTL: Tilfredshed med regeringens ønske om at afskaffe 11 kilo-regel for varebilstransport

Regeringen udtrykker nu ønske om at afskaffe godskørselslovens 11 kilo-regel, der afgør, hvorvidt man må køre varevognskørsel for fremmed regning eller ej. Udmeldingen kommer kort efter særligt pakketransportørerne har luftet deres utilfredshed med reglen i DTL-Magasinet DANSKE VOGNMÆND, der giver useriøse transportører en urimelig konkurrencefordel og som er umulig for politiet at administrere og kontrollere.
24. april 2021

Generalforsamling i DTL også digital i år

DTL-Danske Vognmænds formandskab har netop besluttet at DTL-generalforsamlingen desværre også i år må blive digital.
21. april 2021

DTL: Vareleveringszone i København er en hån mod både borgere og transporterhverv

Københavns Kommune pønser nu på fossilfri zoner i hovedstaden og vil kræve ”anerkendelsesværdige formål” for last- og varebiler. Men beslutningen vil føre til butiksdød, vil vanskeliggøre beboernes muligheder for at få leveret varer og pakker – og det er ren chikane af det vognmandserhverv, der ikke bare leverer dag ind og dag ud, men også har sikret forsyningerne i nedlukningerne.
21. april 2021

DTL: Danmark Fremad er et solidt udspil fra regeringen

Regeringen fremlægger i dag sit udspil til en ny infrastrukturplan. Danmark Fremad, som planen hedder, indeholder regeringens ambitioner for de kommende år. Det er et stærkt forslag med mange gode takter, og der er grund til at håbe, at der kan findes politisk flertal for planens hovedelementer. Fraværet af en udbygning af rastepladser er dog en stor mangel.
8. april 2021

Efter måneders inaktivitet: Ubetalte p-afgifter bliver nu endelig sendt til "opkrævning"

Tusindvis af ubetalte p-afgifter har samlet støv hos Færdselsstyrelsen siden årets start og er først nu sendt videre til opkrævning i udlandet. Transportministeren udtrykker fuld tillid til, at styrelsens britiske samarbejdspartner Euro Parking Collection (EPC) kan hente pengene hjem. Men hverken ministeren eller Færdselsstyrelsen kan svare på hvordan.
6. april 2021

Varebilsregler: 11 kilo-reglen i skudlinjen

Til sommer skal Folketinget evaluere godskørselslovens regler om varebilkørsel for fremmed regning. Den etablerede del af varebilbranchen appellerer kraftigt til politikerne om at afskaffe 11 kilo-reglen, som de mener er konkurrenceforvridende og umulig at kontrollere.
6. april 2021

Rundspørge: Mere kapacitet på motorvejene ønskes

Motorvejen syd om Odense og E45 fra Lillebælt til Randers bør udvides. Det mener hver tredje vognmand i en rundspørge, som DANSKE VOGNMÆND har gennemført op til, at Folketinget i løbet af foråret går i gang med infrastrukturforhandlinger.
6. april 2021

STORT er grønt

Dobbelttrailere og DUO-trailere kan snart blive til virkelighed. DTL arbejder lige nu sammen med Vejdirektoratet og Færdselsstyrelsen m.fl. om at opdatere reglerne for dimensioner og vægte på vogntog. Bliver større vogntog godkendt, er det godt for både vognmænd og miljø, mener erhvervspolitisk chef i DTL, Ove Holm.
6. april 2021

Grøn omstilling tager tid

DTL’s direktør Erik Østergaard opfordrer i sin leder i DANSKE VOGNMÆND politikerne til at lade sig inspirere af energibranchen, når omstillingen til grønne løsninger skal gennemføres i den tunge transport.
6. april 2021

Nu vanker der bøder for løndumping

Nu koster det bøder til udenlandske transportører, hvis de ikke aflønner chaufførerne efter danske forhold. Fra 1. juli skal også danske vognmænd aflønne efter den toneangivende overenskomst.
6. april 2021

Fejlagtige klimakonklusioner i vejpakke-rapport

Den såkaldte Ricardo-rapport giver et forkert billede af hjemkørselskravets klimaaftryk, men viser sort på hvidt, at problemet med østeuropæiske postkasseselskabers forretningsmetoder er massivt, skriver Europa-parlamentariker Marianne Vind (S) i denne kommentar.
6. april 2021

Testkørsel: Nye komfortable MAN-serier

De lette og mellemstore lastbiler er ofte stedbørn i udvikling- en af nye lastbilserier, men MAN’s nye TGM- og TGL-serier udmærker sig bl.a. ved at have et højt komfortniveau.
6. april 2021

DTL: Transportministeren kan ikke flyve under radaren på grøn transportomstilling

Til Altinget siger transportminister Benny Engelbrecht, at det må være transportbranchen der selv sætter kursen for hvilke teknologier, der skal satses på for at fremme den grønne omstilling. Men det er for nemt, fastslår Erik Østergaard, DTL-Danske Vognmænds administrerende direktør.
15. marts 2021

DTL: Forbedringer på vej med klippekortsordning i miljøzoner

Det har holdt hårdt at finde acceptable løsninger på kravene i miljøzonerne, men nu er der forbedringer på vej. Forskellige dispensationsmuligheder og klippekort tager toppen af udfordringerne.
15. marts 2021

DTL: Transportministeren må finde større våben frem i parkerings-skandale

Efter at DTL-Magasinet DANSKE VOGNMÆND har dokumenteret, at det praktisk talt ikke er muligt for et udenlandsk inkassobureau at opkræve ubetalte p-afgifter fra lastbiler i en række østeuropæiske lande, har transportminister Benny Engelbrecht stadigvæk ikke noget godt svar på, hvad han agter at gøre. Uacceptabelt, mener DTL - Danske Vognmænd.
9. marts 2021

Rapport om dekarbonisering mangler hensynet til mange transportopgaver

Den grønne tænketank CONCITO’s nye rapport om den såkaldte dekarbonisering af byens logistik er gået pænt ned i detaljen. En vision om en fuldstændig fjernelse af CO2 udledende transport allerede fra 2025 er urealistisk, men der er dele af transportarbejdet, som kan omstilles. Man bør huske, at transport indbefatter andet end varer og affald, mener DTL – Danske Vognmænd, der også advarer imod suboptimering af logistikken i større byer.
5. marts 2021

Opgiver at opkræve p-afgifter

Et britisk firma skal nu stå for opkrævningen af ubetalte p-afgifter i udlandet, men kan reelt ikke opkræve p-afgifter for køretøjer fra en række af de østeuropæiske lande, som udgør en stor del problemet. DTL kræver handling.
1. marts 2021

Rundspørge: Flere rastepladser ønskes

Rastepladser – eller rettere manglen på samme – er et kæmpeproblem for DTL’s medlemmer. Det fremgår af en frisk rundspørge, som DANSKE VOGNMÆND har foretaget.
1. marts 2021

Kom en pomfrit i tanken

Nu kan man tanke HVO100 på seks Circle K-stationer rundt i landet. Brændstoffet er 100 procent vegetabilsk og bl.a. lavet af brugt fritureolie. Circle K efterlyser, at politikerne sætter rammebetingelserne for, hvordan reduktionen af fossilt brændstof skal foregå.
1. marts 2021

Østeuropæisk kupforsøg delvist strandet

Den store klimabelastning fra østbilerne skyldes, at de overhovedet ligger og kører nomadekørsel efter chanceture langt fra hjemlandet, skriver Erik Østergaard bl.a. i sin leder i marts-nummeret af DANSKE VOGNMÆND.
1. marts 2021

EU-Kommissionen bruger klimaet mod vejpakken

EU-Kommissionen har netop udgivet en rapport, som kan blive løftestang for dem, der vil sætte en kæp i hjulet for fair vilkår. De skal bremses, skriver Europa-parlamentariker Nikolaj Villumsen (EL) i denne kommentar i DANSKE VOGNMÆND.
1. marts 2021

Test afslører ringe sikkerhed i varebiler

Stor Euro NCAP-test af varebiler afslører bekymrende ringe sikkerhed. Fem af bilerne klarer sig så dårligt, at Euro NCAP ikke kan anbefale dem.
1. marts 2021

Traileren krummer ryggen for klimaet

Vindmodstand er en af trailerens værste fjender. Schmitz Cargobull har derfor udviklet en mere aerodynamisk trailer, som kan spare op til fem procent på brændstofforbruget.
1. marts 2021

DTL: Østeuropæisk kupforsøg strandet

Massivt østeuropæisk lobbyarbejde har forsøgt at få EU-Kommissionen til at opgive kravet om, at lastbiler hver 8. uge skal returnere til hjemlandet. Det er i første omgang mislykkedes. Men Ricardo-rapporten, der netop er offentliggjort, har - som ventet – konklusioner, der peger på en mulig negativ effekt ift. CO2-udledninger som følge af kravet fra Vejpakkerne om tilbagevenden hver 8. uge. DTL-direktør kalder Kommissionens tilgang for skandaløs og slap.
19. februar 2021

DTL: Nu mangler HH-forbindelsen blot den politiske vilje

Vejdirektoratet og dets svenske modstykke, Trafikverket, har i dag præsenteret en strategisk analyse af mulighederne for en fast forbindelse mellem Helsingborg og Helsingør. Analysen bekræfter værdien i HH2030-projektet, der af de to myndigheder beskrives som ”et stort visionært projekt, der binder to byer, to regioner og to lande sammen”. Glædeligt, mener DTL-Danske Vognmænds administrerende direktør og talsmand for HH2030-gruppen – Erik Østergaard.
28. januar 2021

Vognmænd kan få andel i minkerstatning

I den nok største erstatning nogensinde givet af staten til private på hele 19 mia. kr. har minkindustrien nu udsigt til kompensationer for nedlukningen af deres erhverv i efteråret 2020. Det gælder også følgeerhverv som transport. DTL – Danske Vognmænd hilser muligheden for kompensation til vognmændene velkommen.
26. januar 2021

Miljøzoneregler giver travlhed hos lastbilsælgerne

De nye skrappe miljøzoneregler har fået mange vognmænd til at sælge deres ellers fine lastbiler før planlagt for i stedet at investere i nye lastbiler, som lever op til reglerne. Absurd, mener mange. Det viser rundspørge, som DANSKE VOGNMÆND har lavet.
25. januar 2021

Branchen frygter CO2-krav

Regningen på de forøgede omkostninger som følge af skrappere CO2-udledningskrav ryger videre til kunderne. Det viser rundspørge blandt DTL’s vognmænd.
25. januar 2021

Hvad skal vi køre på fremover?

DANSKE VOGNMÆND’s Finn Bjerremand giver her sine bud på, hvilke energiformer vi skal regne med at køre på fremover. Hvad skal vognmanden vælge, når der skal indkøbes nyt materiel, og er der overhovedet et reelt valg?
25. januar 2021

Ulven kommer, men hvornår?

Lige nu handler det så om, at den dag, kunden står klar med konkrete krav til grønne transportløsninger, så går opgaven til en anden vognmand, hvis man ikke selv har forberedt sig og udvist rettidig omhu. Det skriver Erik Østergaard bl.a. i sin leder i januar/februar-nummeret af DANSKE VOGNMÆND.
25. januar 2021

EU's grønne bølge tænder røde advarselslamper

I december præsenterede EU-Kommissionen sin længe ventede mobilitetsstrategi, som lægger op til en gennemgribende grøn omstilling af al transport i Europa. Flere tiltag i udspillet syner alvorlige med vejgodstransportens nuværende briller, siger direktør i Nordic Logistics Association (NLA), Torsten Laksafoss Holbek.
25. januar 2021

Mobilitetsstrategi mangler simpel realisme

EU-Kommissionen har stirret sig blind på antallet af brint- og eldrevne lastbiler i den grønne omstilling af transporten. Vær dog realistisk, også når det gælder vejtransportens bidrag til forsyningssikkerheden og vognmændenes mulighed for at tjene investeringer i nyt materiel ind, skriver Europa-parlamentariker Søren Gade (V).
25. januar 2021

Forstå de nye regler om køre-hviletid

Med EU’s vejpakke er køre-hviletidsreglerne blevet mere fleksible. Med dette følger også en del forståelsesspørgsmål. I løbet af vinteren og foråret vil DANSKE VOGNMÆND gennemgå de vigtigste regler. Her gennemgår vi reglerne om ugehvilet.
25. januar 2021

DTL: Nomineringsperioden for Den Grønne Transportpris forlænges

Den Grønne Transportpris, der er stiftet af DTL - Danske Vognmænd og Jyske Finans, sætter fokus på de mange konkrete grønne tiltag, som den enkelte vognmand iværksætter i sin virksomhed. Men på grund af Covid19 og udskydelsen af Transport2021 forlænges perioden for nomineringer til prisen.
20. januar 2021

Statsrevisorernes beretning om PostNord/Post Danmark ændrer intet

Statsrevisorerne har i dag offentliggjort sin rapport om Post Danmark. Det har i arbejdet ikke kunnet påvises, at der er belæg for påstanden om krydssubsidiering, men omvendt kan det heller ikke afvises. Farcen risikerer at fortsætte, siger DTL's adm. direktør Erik Østergaard.
15. januar 2021

Ubetalte p-afgifter omsider klar til inddrivelse

Myndighederne har omsider fundet en inkassovirksomhed til at inddrive udenlandske lastbilers ubetalte p-afgifter. Det er klart et fremskridt, selvom det var bedre, hvis de udenlandske biler blev klampet, indtil afgifterne var betalt, mener DTL.
15. januar 2021

DTL: Næste skridt må være 40 ton og fem-akslede

Der er sund klimafornuft i at tillade fem-akslede 40 tons lastbiler. Men det kræver politisk beslutning. Og for vognmændene haster det, for hvis der skal bestilles nye biler, så man er klar til nye miljøzonekrav om knap et år – så skal der bestilles snart.
13. januar 2021