Del

Klik her for visning af nyheder for årstal og kvartal

2021
1. kvartal 2021
2. kvartal 2021
2020
1. kvartal 2020
2. kvartal 2020
3. kvartal 2020
4. kvartal 2020
2019
1. kvartal 2019
2. kvartal 2019
3. kvartal 2019
4. kvartal 2019

DTL: Danmark Fremad er et solidt udspil fra regeringen

Regeringen fremlægger i dag sit udspil til en ny infrastrukturplan. Danmark Fremad, som planen hedder, indeholder regeringens ambitioner for de kommende år. Det er et stærkt forslag med mange gode takter, og der er grund til at håbe, at der kan findes politisk flertal for planens hovedelementer. Fraværet af en udbygning af rastepladser er dog en stor mangel.
8. april 2021

Efter måneders inaktivitet: Ubetalte p-afgifter bliver nu endelig sendt til "opkrævning"

Tusindvis af ubetalte p-afgifter har samlet støv hos Færdselsstyrelsen siden årets start og er først nu sendt videre til opkrævning i udlandet. Transportministeren udtrykker fuld tillid til, at styrelsens britiske samarbejdspartner Euro Parking Collection (EPC) kan hente pengene hjem. Men hverken ministeren eller Færdselsstyrelsen kan svare på hvordan.
6. april 2021

Varebilsregler: 11 kilo-reglen i skudlinjen

Til sommer skal Folketinget evaluere godskørselslovens regler om varebilkørsel for fremmed regning. Den etablerede del af varebilbranchen appellerer kraftigt til politikerne om at afskaffe 11 kilo-reglen, som de mener er konkurrenceforvridende og umulig at kontrollere.
6. april 2021

Rundspørge: Mere kapacitet på motorvejene ønskes

Motorvejen syd om Odense og E45 fra Lillebælt til Randers bør udvides. Det mener hver tredje vognmand i en rundspørge, som DANSKE VOGNMÆND har gennemført op til, at Folketinget i løbet af foråret går i gang med infrastrukturforhandlinger.
6. april 2021

STORT er grønt

Dobbelttrailere og DUO-trailere kan snart blive til virkelighed. DTL arbejder lige nu sammen med Vejdirektoratet og Færdselsstyrelsen m.fl. om at opdatere reglerne for dimensioner og vægte på vogntog. Bliver større vogntog godkendt, er det godt for både vognmænd og miljø, mener erhvervspolitisk chef i DTL, Ove Holm.
6. april 2021

Grøn omstilling tager tid

DTL’s direktør Erik Østergaard opfordrer i sin leder i DANSKE VOGNMÆND politikerne til at lade sig inspirere af energibranchen, når omstillingen til grønne løsninger skal gennemføres i den tunge transport.
6. april 2021

Nu vanker der bøder for løndumping

Nu koster det bøder til udenlandske transportører, hvis de ikke aflønner chaufførerne efter danske forhold. Fra 1. juli skal også danske vognmænd aflønne efter den toneangivende overenskomst.
6. april 2021

Fejlagtige klimakonklusioner i vejpakke-rapport

Den såkaldte Ricardo-rapport giver et forkert billede af hjemkørselskravets klimaaftryk, men viser sort på hvidt, at problemet med østeuropæiske postkasseselskabers forretningsmetoder er massivt, skriver Europa-parlamentariker Marianne Vind (S) i denne kommentar.
6. april 2021

Testkørsel: Nye komfortable MAN-serier

De lette og mellemstore lastbiler er ofte stedbørn i udvikling- en af nye lastbilserier, men MAN’s nye TGM- og TGL-serier udmærker sig bl.a. ved at have et højt komfortniveau.
6. april 2021

DTL: Transportministeren kan ikke flyve under radaren på grøn transportomstilling

Til Altinget siger transportminister Benny Engelbrecht, at det må være transportbranchen der selv sætter kursen for hvilke teknologier, der skal satses på for at fremme den grønne omstilling. Men det er for nemt, fastslår Erik Østergaard, DTL-Danske Vognmænds administrerende direktør.
15. marts 2021

DTL: Forbedringer på vej med klippekortsordning i miljøzoner

Det har holdt hårdt at finde acceptable løsninger på kravene i miljøzonerne, men nu er der forbedringer på vej. Forskellige dispensationsmuligheder og klippekort tager toppen af udfordringerne.
15. marts 2021

DTL: Transportministeren må finde større våben frem i parkerings-skandale

Efter at DTL-Magasinet DANSKE VOGNMÆND har dokumenteret, at det praktisk talt ikke er muligt for et udenlandsk inkassobureau at opkræve ubetalte p-afgifter fra lastbiler i en række østeuropæiske lande, har transportminister Benny Engelbrecht stadigvæk ikke noget godt svar på, hvad han agter at gøre. Uacceptabelt, mener DTL - Danske Vognmænd.
9. marts 2021

Rapport om dekarbonisering mangler hensynet til mange transportopgaver

Den grønne tænketank CONCITO’s nye rapport om den såkaldte dekarbonisering af byens logistik er gået pænt ned i detaljen. En vision om en fuldstændig fjernelse af CO2 udledende transport allerede fra 2025 er urealistisk, men der er dele af transportarbejdet, som kan omstilles. Man bør huske, at transport indbefatter andet end varer og affald, mener DTL – Danske Vognmænd, der også advarer imod suboptimering af logistikken i større byer.
5. marts 2021

Opgiver at opkræve p-afgifter

Et britisk firma skal nu stå for opkrævningen af ubetalte p-afgifter i udlandet, men kan reelt ikke opkræve p-afgifter for køretøjer fra en række af de østeuropæiske lande, som udgør en stor del problemet. DTL kræver handling.
1. marts 2021

Rundspørge: Flere rastepladser ønskes

Rastepladser – eller rettere manglen på samme – er et kæmpeproblem for DTL’s medlemmer. Det fremgår af en frisk rundspørge, som DANSKE VOGNMÆND har foretaget.
1. marts 2021

Kom en pomfrit i tanken

Nu kan man tanke HVO100 på seks Circle K-stationer rundt i landet. Brændstoffet er 100 procent vegetabilsk og bl.a. lavet af brugt fritureolie. Circle K efterlyser, at politikerne sætter rammebetingelserne for, hvordan reduktionen af fossilt brændstof skal foregå.
1. marts 2021

Østeuropæisk kupforsøg delvist strandet

Den store klimabelastning fra østbilerne skyldes, at de overhovedet ligger og kører nomadekørsel efter chanceture langt fra hjemlandet, skriver Erik Østergaard bl.a. i sin leder i marts-nummeret af DANSKE VOGNMÆND.
1. marts 2021

EU-Kommissionen bruger klimaet mod vejpakken

EU-Kommissionen har netop udgivet en rapport, som kan blive løftestang for dem, der vil sætte en kæp i hjulet for fair vilkår. De skal bremses, skriver Europa-parlamentariker Nikolaj Villumsen (EL) i denne kommentar i DANSKE VOGNMÆND.
1. marts 2021

Test afslører ringe sikkerhed i varebiler

Stor Euro NCAP-test af varebiler afslører bekymrende ringe sikkerhed. Fem af bilerne klarer sig så dårligt, at Euro NCAP ikke kan anbefale dem.
1. marts 2021

Traileren krummer ryggen for klimaet

Vindmodstand er en af trailerens værste fjender. Schmitz Cargobull har derfor udviklet en mere aerodynamisk trailer, som kan spare op til fem procent på brændstofforbruget.
1. marts 2021

DTL: Østeuropæisk kupforsøg strandet

Massivt østeuropæisk lobbyarbejde har forsøgt at få EU-Kommissionen til at opgive kravet om, at lastbiler hver 8. uge skal returnere til hjemlandet. Det er i første omgang mislykkedes. Men Ricardo-rapporten, der netop er offentliggjort, har - som ventet – konklusioner, der peger på en mulig negativ effekt ift. CO2-udledninger som følge af kravet fra Vejpakkerne om tilbagevenden hver 8. uge. DTL-direktør kalder Kommissionens tilgang for skandaløs og slap.
19. februar 2021

DTL: Nu mangler HH-forbindelsen blot den politiske vilje

Vejdirektoratet og dets svenske modstykke, Trafikverket, har i dag præsenteret en strategisk analyse af mulighederne for en fast forbindelse mellem Helsingborg og Helsingør. Analysen bekræfter værdien i HH2030-projektet, der af de to myndigheder beskrives som ”et stort visionært projekt, der binder to byer, to regioner og to lande sammen”. Glædeligt, mener DTL-Danske Vognmænds administrerende direktør og talsmand for HH2030-gruppen – Erik Østergaard.
28. januar 2021

Vognmænd kan få andel i minkerstatning

I den nok største erstatning nogensinde givet af staten til private på hele 19 mia. kr. har minkindustrien nu udsigt til kompensationer for nedlukningen af deres erhverv i efteråret 2020. Det gælder også følgeerhverv som transport. DTL – Danske Vognmænd hilser muligheden for kompensation til vognmændene velkommen.
26. januar 2021

Miljøzoneregler giver travlhed hos lastbilsælgerne

De nye skrappe miljøzoneregler har fået mange vognmænd til at sælge deres ellers fine lastbiler før planlagt for i stedet at investere i nye lastbiler, som lever op til reglerne. Absurd, mener mange. Det viser rundspørge, som DANSKE VOGNMÆND har lavet.
25. januar 2021

Branchen frygter CO2-krav

Regningen på de forøgede omkostninger som følge af skrappere CO2-udledningskrav ryger videre til kunderne. Det viser rundspørge blandt DTL’s vognmænd.
25. januar 2021

Hvad skal vi køre på fremover?

DANSKE VOGNMÆND’s Finn Bjerremand giver her sine bud på, hvilke energiformer vi skal regne med at køre på fremover. Hvad skal vognmanden vælge, når der skal indkøbes nyt materiel, og er der overhovedet et reelt valg?
25. januar 2021

Ulven kommer, men hvornår?

Lige nu handler det så om, at den dag, kunden står klar med konkrete krav til grønne transportløsninger, så går opgaven til en anden vognmand, hvis man ikke selv har forberedt sig og udvist rettidig omhu. Det skriver Erik Østergaard bl.a. i sin leder i januar/februar-nummeret af DANSKE VOGNMÆND.
25. januar 2021

EU's grønne bølge tænder røde advarselslamper

I december præsenterede EU-Kommissionen sin længe ventede mobilitetsstrategi, som lægger op til en gennemgribende grøn omstilling af al transport i Europa. Flere tiltag i udspillet syner alvorlige med vejgodstransportens nuværende briller, siger direktør i Nordic Logistics Association (NLA), Torsten Laksafoss Holbek.
25. januar 2021

Mobilitetsstrategi mangler simpel realisme

EU-Kommissionen har stirret sig blind på antallet af brint- og eldrevne lastbiler i den grønne omstilling af transporten. Vær dog realistisk, også når det gælder vejtransportens bidrag til forsyningssikkerheden og vognmændenes mulighed for at tjene investeringer i nyt materiel ind, skriver Europa-parlamentariker Søren Gade (V).
25. januar 2021

Forstå de nye regler om køre-hviletid

Med EU’s vejpakke er køre-hviletidsreglerne blevet mere fleksible. Med dette følger også en del forståelsesspørgsmål. I løbet af vinteren og foråret vil DANSKE VOGNMÆND gennemgå de vigtigste regler. Her gennemgår vi reglerne om ugehvilet.
25. januar 2021

DTL: Nomineringsperioden for Den Grønne Transportpris forlænges

Den Grønne Transportpris, der er stiftet af DTL - Danske Vognmænd og Jyske Finans, sætter fokus på de mange konkrete grønne tiltag, som den enkelte vognmand iværksætter i sin virksomhed. Men på grund af Covid19 og udskydelsen af Transport2021 forlænges perioden for nomineringer til prisen.
20. januar 2021

Statsrevisorernes beretning om PostNord/Post Danmark ændrer intet

Statsrevisorerne har i dag offentliggjort sin rapport om Post Danmark. Det har i arbejdet ikke kunnet påvises, at der er belæg for påstanden om krydssubsidiering, men omvendt kan det heller ikke afvises. Farcen risikerer at fortsætte, siger DTL's adm. direktør Erik Østergaard.
15. januar 2021

Ubetalte p-afgifter omsider klar til inddrivelse

Myndighederne har omsider fundet en inkassovirksomhed til at inddrive udenlandske lastbilers ubetalte p-afgifter. Det er klart et fremskridt, selvom det var bedre, hvis de udenlandske biler blev klampet, indtil afgifterne var betalt, mener DTL.
15. januar 2021

DTL: Næste skridt må være 40 ton og fem-akslede

Der er sund klimafornuft i at tillade fem-akslede 40 tons lastbiler. Men det kræver politisk beslutning. Og for vognmændene haster det, for hvis der skal bestilles nye biler, så man er klar til nye miljøzonekrav om knap et år – så skal der bestilles snart.
13. januar 2021