Del

Erhvervspolitik for vognmanden

DTL kæmper politisk hver dag året rundt for at sikre og forbedre danske vognmænds vilkår.

Vi arbejder for vognmændene

Nogle sager kan løses hurtigt. Andre skal der kæmpes og argumenteres for i årevis. Det kræver en organisation, som har det lange lys på, kender de relevante aktører, forstår timing og forstår spillet. Det kræver en organisation, hvor kontinuitet og erfaring er til stede. Og som samtidig kan reagere hurtigt, når det gælder. Sådan en organisation er DTL.

Medarbejderne er trofaste og trækker på tidligere erhvervserfaring fra en vifte af relevante områder: Som chauffører, som vognmænd, fra tungvognspolitiet, fra politik og fra andre dele af transporterhvervet.

Til sammen har vi Danmarks stærkeste opstilling på alle pladser. Vi kender branchen ud og ind. Og vi kender hele spillet omkring branchen. Dét er den viden og den erfaring, du får andel i som DTL-medlem.

DTL-holdet arbejder med en bred vifte af problematikker som fx rammevilkår, køre- og hviletid, infrastruktur, miljøzoner, særtransportbekendtgørelser, uhensigtsmæssige regler, varebilsregler, love osv.

Her er nogle af de emner, hvor DTL har opnået et erhvervspolitiske resultat for at forbedre danske vognmænds vilkår:

  • Ændring af tolerancegrænse for lastbilers totalvægt
  • Dobbeltbeskatning af diesel ved kørsel i Tyskland
  • Krav om udvikling af ny tachograf
  • Betalingsfrist på 30 dage som standardkredit
  • Lastbiler kan køre 80 km/t på landevej og følge skiltning i bytrafik
  • Kørselsafgift på lastbiler blev droppet
  • Bagatelgrænse på køre- og hviletid samt proportionale bøder

Nogle kampe varer i flere år. Men den lange liste over sejre til DTL og dermed fordele for de danske vognmænd viser, at indsatsen er besværet værd. Det er skaber værdi for den enkelte vognmand.

DTL kæmper både på egen hånd og i samarbejde med andre interesseorganisationer. Sammenlagt fører det til resultater for danske vognmænd.

Herunder kan du se den samlede oversigt. 

Se listen over DTL's politiske sejre for vognmandserhvervet i Danmark