Del

Politik

Alle danske vognmænd påvirkes hver dag af politiske beslutninger. DTL påvirker de politiske beslutninger hver dag.

Danske vognmænds politiske stemme

DTL - Danske Vognmænd er konstant i dialog med med politikere på alle niveauer - i kommunerne, på Christiansborg og i Bruxelles.

Vores kontakt med politikere, myndigheder og embedsværket betyder, at vi hele tiden er på forkant med det, der er på vej politisk. På den måde kan vi påvirke beslutningerne, inden bordet fanger.

Det gælder alt fra spærretider, parkeringsregler eller hastigheder. Fra de store politiske diskussioner om investeringer i infrastruktur for hundreder af milliarder til beslutningsprocessen i EU om vejpakker, køre- og hviletid, cabotage og tredjelandskørsel.

​DTL er kort og godt danske vognmænds politiske stemme.

Og politikerne lytter efter, når vi taler.

 

Der er ikke råd til at tabe kampen

DTL har i det seneste årti kæmpet indædt mod social dumping og unfair konkurrence fra vognmænd og speditionsfirmaer, der spekulerer i lavtlønschauffører.

Det har vi gjort fordi alle de andre vigtige sager der påvirker vognmandserhvervet til daglig, slet ikke er så vigtige, hvis et dansk vognmandserhverv alligevel bliver overtaget af speditions- og vognmandsvirksomheder, der tilbyder transporter til dumpingpriser med udenlandske chauffører.

Som det undertiden siges: Hvis ikke vi vinder kampen mod social dumping, så er det slut med køretid. Der bliver kun hviletid – for de danske vognmænd og deres chauffører.

Kampen mod social dumping og unfair konkurrence er derfor kampen for de danske vognmænds overlevelse - og for et bæredygtigt erhverv på ordnede vilkår. Den kamp kæmper DTL i forreste linje. Det er derfor vi har udvist rettidig omhu, og kæmpet kampen for selve erhvervets overlevelse først og fremmest.

Resultater til gavn for danske vognmænd

Vi bruger selvfølgelig også mange kræfter på alle de andre vigtige sager - store som små.

For alle danske vognmænd påvirkes hver dag af en bred vifte af politiske beslutninger og regler.

Det kan være alt lige fra lokale spærretider, forkert dimensionerede rundkørsler eller nye miljøzonekrav til bilerne. Eller Folketingets helt grundlæggende regler for hastighed eller planer for investeringer i ny infrastruktur. Og så kan det være nye EU-regler for cabotage, tredjelandskørsel, køre- og hviletid, politikontrol osv.

Derfor er DTL da også konstant i dialog med politikere, embedsmænd og organisationer på alle niveauer – lokalt, nationalt og internationalt.

Vi vinder ikke alle kampe. Men vi vinder de fleste. Og selv når vi ikke opnår det optimale resultat, har vi som oftest skabt forbedringer til gavn for de danske vognmænd.