Del

Frede Andersen & Søn vinder Den Grønne Transportpris 2023

Vognmandsforretningen Frede Andersen & Søn A/S fra Næstved kan nu smykke sig med titlen som ”Danmarks grønneste vognmand” og indkassere 25.000 kr., da de blev kåret som vinder af Den Grønne Transportpris 2023, der i dag blev uddelt på Transport 2023 i Messecenter Herning.

”En tydelig miljøpolitik gennemsyrer virksomhedens daglige drift: lige fra reduktion af brændstofforbrug, tomgangskørsel og CO2-udledning - til sortering og genanvendelse af de affaldsmaterialer, de modtager. Virksomheden investerer i lastbiler, som kan køre på HVO biodiesel, og så uddanner de deres chauffører i gode og grønne kørselsvaner. Virksomheden spiller dermed på mange forskellige tangenter”, lød juryens begrundelse for valget af den sjællandske vognmand, der netop i år har 120 år på bagen.

Det var adm. direktør for Green Power Denmark, Kristian Jensen, som overrakte prisen på vegne af juryen. Med førstepladsen fulgte en check på 25.000 kr.

På andenpladsen kom servicevirksomheden Leif M. Jensen A/S fra Glostrup, der modtog prisen for ifølge juryen at ”have taget et kæmpe skridt i denne grønnere retning i form af at anskaffe sig en el-slamsuger, som de allerførste i Danmark.” Med andenpladsen fulgte en check på 15.000 kr.

Tredjepladsen gik til flyttefirmaet Bryde & Sønner A/S fra Skovlunde. Virksomheden arbejder med grønne regnskaber, indkøb af elektriske trucks, og meget mere – og arbejder dermed bredt med bæredygtighed, påpegede juryen. Med tredjepladsen fulgte en check på 10.000 kr.

I er med til at vise vejen
I sin indledende tale ved overrækkelsen af prisen, som Jyske Finans og DTL - Danske Vognmænd står bag, sagde DTL’s adm. direktør Erik Østergaard bl.a.:

- Det er en kendsgerning, at det at tænke grønt i hverdagen både kan være dyrt og bøvlet. Men ikke desto mindre foregår der rigtig meget ude i de enkelte virksomheder, for viljen til at lade den grønne profil indgå i virksomhedskulturen er til stede.

Han udtrykte håb om, at Den Grønne Transportpris er med til at vise løsninger på, hvordan man kommer videre med sin grønne profil. For der er ingen vej udenom.

- En stor tak skal derfor lyde til samtlige jer DTL-virksomheder, der har deltaget i priskonkurrencen i år. I er alle med til at vise vejen.