Del

DTL: Grønne løsninger må og skal være konkurrencedygtige

Hvis P2X skal få flyvehøjde i godstransporten, skal de grønne løsninger være konkurrencedygtige for vognmanden, der som bekendt opererer i et marked benhårdt bestemt af international konkurrence. Derfor er det en hovedopgave for den grønne omstilling at få bragt fremstillingsomkostningerne til brint og P2X ned. DTL hilser 850 mio. kr. til udvikling af fremtidens grønne brændstoffer velkommen.

Det er en god nyhed med penge til udvikling af grønne brændstoffer, siger DTL's administrerende direktør, Erik Østergaard i en kommentar til den nylige politiske aftale, der vil afsætte 850 mio. kr. til arbejdet.

- Men hvis projektet skal have relevans for vognmændene, så skal det være mere end en udfordrende og spændende opgave for forskerne. Målet må være at lave noget, som kan fungere for vognmændene i praksis, siger Erik Østergaard.

- Vi er helt enige i intentionerne om, at Danmark skal være med helt fremme, når det gælder udviklingen af fremtidens grønne brændstofløsninger, og det glæder mig at aftalen er meget bred politisk. Der er brug for politisk kontinuitet og langsigtede politiske forpligtelse i denne proces, fortsætter Østergaard.

- At midlerne indgår i et stort fælleseuropæisk projekt, er kun positivt. For vi kan ikke se bort fra, at fremtidens grønne løsninger og lade-infrastrukturen der skal ledsage dem, ikke kan fungere rent nationalt, når nu markedet er internationalt. Der skal også styr på afgiftssystemer og meget andet, så der ikke spekuleres i prisen på de grønne drivmidler. For så risikerer vi en form for klima-dumping. Men hos DTL er vi godt tilfredse med den politiske aftale – det er et glimrende tiltag, slutter Erik Østergaard.

Læs mere om projektet her