Del

Kontakt ansvarlig

Søren Büchmann Petersen

Chefkonsulent. Kørselsområderne affald, jord og levende dyr, samt miljø- og klimaspørgsmål generelt. Sekretær for Danaffald

Netværk om el-lastbiler og el-varebiler

DTL's netværket for elkøretøjer består af vognmænd, som enten allerede har el-varebiler og el-lastbiler eller interesserer sig for elektrificering af transport.

DTL's netværk for elkøretøjer arbejder ud for at se eldrift som en løsning og drøfte, hvad der skal til. Vi ønsker at bringe vognmandens praktiske forhold og mere realisme ind i debatten.  
 
Ambitionen er, at netværket skal styrke indsatsen for vognmændene og markere DTL på saglig og faglig vis i det vigtige spørgsmål om den udfordrende grønne omstilling af transportsektoren. 
 
Deltagerne besluttede, at netværket skal beskæftige sig med erhvervspolitik i tilknytning til elektrificering, erfaringsudveksling blandt vognmænd med el-køretøjer og følge med i den teknologiske udvikling inden for køretøjer, ladeteknologi og it-løsninger til logistik og klimarapportering. 
 
Viljen til omstilling er der, men udfordringerne er mange. Voldsomt og uforståeligt høje priser på el-lastbiler, manglende ladeinfrastruktur og faktorer som ladetid, rækkevidde og lasteevne er nogle af de forhold, som meget forståeligt holder vognmændene tilbage.