Med tilskud fra Transport- og Lagerområdets Kompetenceudviklingsfond samt VEU-godtgørelse har du mulighed for at få lønkompensation, når du sender medarbejderne på efteruddannelse.
Du får op til 158 kr. i støtte pr. time, når medarbejderne er på aftalt uddannelse og 238 kr. pr. time til selvvalgt uddannelse – 123,11 kr. i VEU-godtgørelse og 35 kr. fra Transport- og Lagerområdets Kompetenceudviklingsfond til aftalt uddannelse og 115 kr. til selvvalgt uddannelse. Samtidigt er det muligt at få refunderet deltagerbetalingen. Det gælder for alle medarbejdere på overenskomst mellem DTL's arbejdsgiverforening og 3F Transport.
Sådan gør du
Som virksomhed kan man på pension.dk/virksomhed/uddannelse nemt få et overblik over de efteruddannelsesmuligheder, der er for medarbejderne i Transport- og Lagerområdets Kompetenceudviklingsfond, og hvad der gives tilskud til.
Det er nemt at få tilskud fra Transport- og Lagerområdets Kompetenceudviklingsfond. Sender I fx medarbejderne på AMU-kurser oprettes ansøgningerne til fonden automatisk, og I modtager automatisk en e-mail når medarbejderne har gennemført kurset, med besked om at der nu er mulighed for tilskud fra fonden.
I kan som virksomhed ringe ind til PensionDanmarks virksomhedsrådgivning, der sidder klar til at svare på spørgsmål og hjælpe virksomhederne med ansøgningerne fra fonden. Ring på 7012 1342 alle hverdage kl. 8-18.
Det kan man få tilskud til
I kan som virksomhed få tilskud til alle AMU-kurser, forberedende voksenundervisning i matematik, læsning, digitale færdigheder, engelsk, ordblindekurser, udvalgte AVU-kurser og danskuddannelse til voksne udlændinge.
Har I ufaglærte medarbejdere, kan I også få tilskud til erhvervsuddannelse for voksne (EUV1 og EUV2), så de kan blive faglærte. Ved at logge ind med MitID på PensionDanmarks efteruddannelsessite kan medarbejderne nemt se, hvor hurtigt de kan blive faglærte. Ud fra tidligere erhvervserfaring og efteruddannelse giver systemet et vejledende bud på, hvor meget man kan afkorte sin uddannelse. Ud over tilskud fra HTSK fonden er der også tilskud fra AUB – Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag på 5.370 kr. pr uge.
Hjælp til ordblinde
Husk også læsogskrivbedre.dk hvor både medarbejderen og arbejdsgiveren kan få afklaret, om medarbejderen kunne have glæde af at få undersøgt sine læse- og skrivefærdigheder nærmere.
Viser det sig, at medarbejderen er i målgruppen, kan virksomheden tilbyde medarbejderen en samtale med en uddannelsesvejleder på det lokale AOF eller VUC og et efterfølgende ordblinde- eller FVU-forløb afhængig af medarbejderens behov.