Del

VORES MAND I BRUXELLES

Torsten Laksafoss Holbek er ny adm. direktør for Nordic Logistics Association (NLA). Her kommer han til at trække på hele sit arsenal af viden, erfaring og kontakter, når der skal skabes politiske resultater for de nordiske vognmænd i den europæiske magts centrum.

Det er et betændt område ikke mindst på grund af stærke østeuropæiske interesser.

Sådan siger Torsten Laksafoss Holbek (39) om de forskellige aktører og politiske interesser i Bruxelles, der stadig kappes om de regler, der skal gælde for bl.a. cabotagekørsel og køre- hviletid på de skandinaviske og europæiske veje.

Som ny førstemand i Bruxelles repræsenterer han det samarbejde mel­lem de svenske, norske og danske vognmænd, der siden 2012 har sat sit præg på bl.a. udformningen af den vejpakke, som lige nu bugseres det sidste stykke gennem EU-systemet.

Det er torsdag formiddag på NLA’s spartansk indrettede kontor i gå-afstand til Europa-Parla­mentet. Den kommende NLA-direktør sludrer med Elna Larsson, som er nytiltrådt politisk assistent hos NLA, og som han skal arbejde tæt sammen med det næste halve år. Jan-Terje Mentzoni, adm. vicedirektør i Norges Lastebileier-Forbund (NLF), er tillige på kontoret. Som konstitueret direktør håndterer han overdragelsen til Torsten, der virker beredt og velforberedt, da DANSKE VOGNMÆND spørger til de kommende arbejdsopgaver.

Læs hele interviewet med NLA’s nye direktør i det nye nummer af DANSKE VOGNMÆND

DTL-Magasinet DANSKE VOGNMÆND, nr. 3, marts 2020

LÆS MERE OM NLA