Del

Trine Bramsen har ikke opgivet at få fjernet 11 kilos-reglen

- Vi spiller på samme hold, men vi er i mindretal, sagde transportminister Trine Bramsen (S) i sin tale til DTL’s generalforsamling lørdag i Kolding.

Den forkætrede 11 kilos-regel var nok en gang oppe at vende, under DTL’s generalforsamling. Det skete, da transportminister Trine Bramsen (S) talte til forsamlingen. 

- Vi spiller på samme hold, men vi er i mindretal, når det gælder at få afskaffet 11 kilo-sreglen. Jeg vil gerne have den streget fra godskørselsloven. Vognmænd og chauffører får bedre og mere lige vilkår, hvis den bliver afskaffet. Jeg håber, I vil blive ved med at lægge det politiske pres for, at vi kan komme i mål. Vi må stå sammen og arbejde sammen om at få ændret reglen. Vi ved, at dele af branchen spekulerer i at omgå reglen, sagde hun og nævnte, at det bliver fokus i den arbejdsgruppe, hun netop har nedsat – og som har deltagelse af bl.a. DTL’s Erik Østergaard. 

Ministeren understregede, at DTL er en af de centrale aktører i transportbranchen. 

- Vi er opmærksomme på, at der er ting, der rør sig. Vi lytter til indspark fra branchen. I er med til at få Danmark til at fungere. Tak for samarbejdet - I er én af de centrale aktører, som man lytter efter, sagde hun og kom kort ind på den grønne omstilling: 

- Vi har et ansvar for at levere grønne løsninger. Vi er afhængige af, at vi spiller sammen. I har de bedste løsninger og jo mere I finder på, jo mere undgår I, at vi finder på fra politisk hold.