Del

Tema: Fremtidens lastbiler

Transportbranchen står overfor enorme investeringer i nyt materiel og ny teknologi for at kunne bidrage til de 70 procents reduktion i CO2-udslippet inden 2030. Men hvilke teknologiske løsninger vil kunne løse de fremtidige udfordringer?

Hvert år investerer den danske vognmands- og transportbranche i 4.000-5.000 nye, tunge lastbi­ler. Ud over den normale udskiftning af vogn­parken på grund af slitage investeres der også i nyt materiel som følge af skærpede miljøkrav, ændrede regler omkring dimensioner og akseltryk mm.

På det danske marked kæmper syv europæiske last­bilproducenter om kundernes gunst: Scania, Volvo, Mercedes-Benz, MAN, DAF, IVECO og Renault.

De præsenterer oftere og oftere produktnyhe­der, der skal bidrage til den grønne omstilling på gummihjul i kraft af nye, bæredygtige brændstoffer, elektrificerede drivliner, opkobling til elektriske hjælpeværktøjer samt mere eller mindre selvkørende køretøjer. Men er det tid at hoppe med på vognen allerede nu, eller kan det bedre svare sig at vente, til teknologierne er modnet, og lovgiverne har dikteret, hvilke løsninger der skal satses på?

Vi vil her forsøge at ridse status op og samtidig se lidt ind i fremtiden på basis af et udvalg af leverandø­rers seneste produktnyheder og anbefalede løsninger til fremtidens køretøjer og transportteknologi.

Læs mere om i det nye nummer af DTL-Magasinet DANSKE VOGNMÆND