Del

Superchauffør

Chauffør Alexander Staun fra Løsning ved Horsens var et mulehår fra at komme i finalen ved Scanias årlige Driver Competition i Södertälje. Læs her, hvad der skal til for at vinde den eftertragtede hovedpræmie – en Scania-trækker til 100.000 euro.

Tag en 16,5 meter lang og 32 tons tung Scania R 500. Placér så fire grupper à tre kegler, to blå og en rød, ud for hvert hjørne af bilen. Sæt til sidst en enkelt kegle foran bilen. Start nu bilen og vælt de røde kegler og kun dem! I forenden bruger du forhjulene og bagerst hjørnerne på bagenden til manøvren. Til sidst vipper du keglen foran bilen. Vipper, ikke vælter.

Lykkes det for dig, har du med succes gennemført en af de øvelser kaldet ”Knock the King”, som deltagerne i Scania Driver Competition, også kaldet ”Chauffør-EM”, skulle igennem, da de i maj måned kæm­pede om titlen og hovedpræmien, en Sca­nia-trækker til en værdi af 100.000 euro.

For yngste mand i feltet, chauffør Ale­xander Staun (23) fra Niels Hansen Trans­port A/S i Løsning ved Horsens, lykkedes manøvren til UG. Sin unge alder til trods eller netop på grund af den nåede han med helt frem til og med semifinalerunden af konkurrencen.

Læs mere om finalerunderne i Scanias EM og om, hvordan Alexander var bare 20 mm fra finalen, i det nye nummer af DTL Magasinet