Del

Største anslag mod hverdagen siden finanskrisen

DTL-formand Martin Danielsens skriftlige beretning til de delegerede på DTL's første virtuelle generalforsamling nogensinde stod i uvishedens tegn. Coronakrisens hærgen har nemlig skabt en betydelig usikkerhed, som mange vognmænd må leve med i øjeblikket, fortalte formanden.

”Hvor længe vil det vare ved? Vil økonomien rette sig? Hvad bliver de langsigtede konsekvenser? Hvor længe kan forretningen klare det økonomisk? Spørgsmålene står i kø – svarene lader vente på sig.

Som vognmænd står vi hver dag med disse spørgsmål helt inde på livet. Omkring os styrtbløder også nogle af vores kunder. Nye procedurer for at hente og aflevere godset, forskellige forholdsregler fra kunde til kunde. Det er helt nyt territorium for mange af os.

Det er svært at se Covid-19 som andet end det største anslag mod vores hverdag siden seneste finanskrise,” fastslog Martin Danielsen, der også kunne konstatere, at DTL organisationen før krisen udviste en stabil lønsum i medlemskredsen, en beskeden, men reel medlemsfremgang i forhold til året før – og en tendens til lidt flere større medlemmer:

Veltrimmet organisation
”Indtil for et par måneder siden ville jeg have kunnet holde en beretning, der kunne fortælle om en ret veltrimmet organisation, en fornuftig økonomi, store politiske sejre og et erhverv med fornuftig gang i hjulene. I dag ser tingene anderledes og mere usikkert ud.

Og det er derfor også med betydelig alvor, at jeg adresserer jer i dag. Jeg kender ikke en eneste vognmand, ikke et eneste DTL-medlem, som ikke er blevet dybt påvirket af Covid-19. Det kan være privat. Eller som vognmand og forretningsdrivende. Eller begge dele.”

DTL- formanden rettede samtidig en stor tak til medlemmerne og deres medarbejdere:

”Hvis der er én ting, som den krise har vist alle i landet – så er det at godstransport og pakkedistribution i alle afskygninger: Levende dyr, fødevarer, affald – alt – er helt afgørende for at holde vores samfund i gang.

Hold jer orienteret
Jeg tror, at langt flere danskere har fået øjnene op for, at lastbilerne, med vognmænd og chauffører bag rattet, har en helt uundværlig rolle i det moderne samfund. Både til daglig og i en lock-down og krisesituation.”

Formanden sluttede af med en opfordring til medlemmerne om at holde sig orienteret hos DTL via de informationskanaler, der står til rådighed. Alle DTL-medlemmer bliver nemlig med indførelsen af en ny hjemmeside automatisk abonnenter på DTL's nyhedsbreve, presseklip og pressenyheder:

”Jeg vil bede jer om at beholde disse abonnementer. Det er jo via de kanaler, vi lettest kan kommunikere til alle medlemmer i hverdagen og i perioderne mellem at DTL-Magasinet udkommer.

Når jeg undertiden hører et medlem sige: ”Vi hører jo aldrig fra DTL”, så skyldes det som regel, at man ikke har givet sig selv muligheden for at få informationen. Det gælder om at være på den kanal, der sender.”

Næstformand præsenterede ny hjemmeside
DTL-formandens information om vigtigheden af kommunikation og information blev fulgt op af næstformand Jens H. Petersen i hans første beretning som næstformand til medlemmerne: ”Siden sidst, vi mødtes til generalforsamling, er der blevet arbejdet intenst med en ny hjemmeside…,” oplyste næstformanden fra Hanstholm, og fortsatte senere:

”Den nye hjemmeside skulle gerne være nemmere at finde rundt i, mere logisk – og ikke mindst, så bliver den meget bedre at komme til via sin mobiltelefon. De lukkede siders indhold er for det meste gjort tilgængeligt – og log-in funktionen gjort nemmere. Alt i alt skulle det gerne gøre det nemmere og mere praktisk at hente oplysninger på DTL's hjemmeside.

Jens H. Petersen kunne oplyse, at I alle medlemmer fået en mail – hvor man bliver bedt om at abonnere på DTLs nyheder, nyhedsbreve, både de generelle og dem til kran-blok, DTL-Dyr, Danaffald m.v.

”Det er en rigtig god idé. Det er den vej rundt, I får de vigtigste og mest opdaterede informationer – til gavn for jeres arbejde. Og får en bedre fornemmelse af, hvad DTL rent faktisk gør og opnår. Og det er også fortsat muligt at gå ind via hjemmesiden og tilmelde sig dér,” var næstformandens budskab til medlemmerne.