Del

P-afgifter: Nu har transportministeren fået nok

Transportminister Trine Bramsen (S) kræver nu et opgør med den manglende opkrævning af tusindvis af ubetalte p-afgifter til udenlandske lastbiler. DTL’s adm. direktør hilser udmeldingen velkommen.

Transportminister Trine Bramsen reagerer nu særdeles skarpt på den manglende opkrævning af tusindvis af ubetalte p-afgifter i særligt Østeuropa, som Færdselsstyrelsen har hyret det britiske firma Euro Parking Collection (EPC) til at opkræve.

I en skriftlig kommentar til DTL- Magasinet DANSKE VOGNMÆND hælder transportministeren Færdselsstyrelsens samarbejde med EPC ned af brættet og varsler, at hun agter at tage andre midler i brug.

”Det britiske firma er ikke lykkedes tilfredsstillende med den opgave, de har skrevet under på, at de ville og kunne løse. Det er under al kritik, og derfor har jeg bedt om, at der ses på alternative løsninger, som vil blive præsenteret for de politiske partier i efteråret”, skriver ministeren blandt andet.

Trine Bramsens udmelding kommer efter, at DANSKE VOGNMÆND løbende igennem halvandet år har dokumenteret, at EPC kun har opkrævet et fåtal af de ubetalte afgifter til udenlandske køretøjer. Særligt i østeuropæiske lande som Polen, Rumænien og Bulgarien er tusindvis af p-afgifter aldrig blevet opkrævet.

Transportministeriet overvejer at klampe
I DTL glæder adm. direktør Erik Østergaard sig over transportministerens udmelding og opfordrer ministeren og Folketinget til at handle beslutsomt.

- Roses den, der roses bør. Det er godt nyt, at ministeren nu indikerer, at hun er klar til at tage et opgør med den situation, hvor danske vognmænd og chauffører igennem flere år har været til grin for egne penge. Jeg gentager gerne, hvad der er den helt åbenlyse løsning på problemet: Klamp køretøjet, indtil der er betalt! Det er noget, chauffører og vognmænd har respekt for, siger han.

Og noget tyder på, at DTL-direktørens budskab nu er blevet hørt.

I hvert fald oplyser Transportministeriet, at ministeriet vil kigge på tiltag, herunder klampning, der kan tages i brug for at øge antallet af betalte afgifter fra udenlandske transportvirksomheder.

”Det skal efterfølgende drøftes med Folketingets partier, hvad der fremadrettet skal gøres for at sikre lige vilkår på rastepladserne”, lyder det fra Transportministeriet. Sideløbende hermed planlægger Færdsels- styrelsen en gennemgående evaluering af samarbejdet med EPC.

Så sløjt står det til med opkrævningen

Det er Transportministeriets vurdering, at EPC’s succesrate næppe kommer væsentligt over 25 procent, skriver ministeriet til DANSKE VOGNMÆND.

Det ligner dog i sig selv ønsketænkning, eftersom EPC siden 1. januar 2021 blot er lykkedes med at opkræve godt 12 procent af de 8.139 ubetalte p-afgifter, som Færdselsstyrelsen har oversendt.

Helt grelt står det fortsat til i lande som Polen, Rumænien og Bulgarien, hvor EPC blot har opkrævet fire procent af de cirka 5.000 ubetalte afgifter, som er udskrevet på danske rastepladser til køretøjer fra de tre lande.

Læs historien i DTL-Magasinet DANSKE VOGNMÆND nr. 6, 2022