Del

NLA forstærker samarbejdet i Bruxelles

Nordic Logistics Association (NLA) flytter sammen med stærke aktører fra vognmandsorganisationer i Tyskland og Frankrig i fælles lokaler i Bruxelles. Vi styrker vores politiske arbejde i forhold til EU, siger DTL’s adm. direktør.

Nordic Logistics Association (NLA), der består af DTL - Danske Vognmænd, SÅ i Sverige og NLF i Norge, meddeler, at man forstærker samarbejdet i Bruxelles. Det sker helt konkret når NLA flytter i nye lokaler sammen med de store og stærke vognmandsorganisationer BGL fra Tyskland og FNTR fra Frankrig.

DTL’s adm. direktør Erik Østergaard forklarer, at der er tale om en oprustning, der vil medføre en endnu mere effektiv politisk indsats i EU.   

- Mere og mere af lovgivningsarbejdet, der påvirker transporterhvervet ikke bare i Danmark og i Norden men i resten af Europa, foregår i EU-regi. Det arbejde har vi igennem en række år påvirket sammen vores svenske, norske og finske kollegaer igennem NLA. Nu styrker vi indsatsen med et endnu tættere samarbejde i Bruxelles med vores europæiske kolleger fra Tyskland og Frankrig med den klare forventning, at vi i endnu højere grad kan udnytte de meget kompetente kræfter, det samarbejde repræsenterer, siger Erik Østergaard.

Det nye bofællesskab åbner dørene pr. 1. august 2019. De seks europæiske organisationer har en række fælles fokuspunkter bl.a. ønsket om en fælles forstærket indsats for at holde EU fast på vejpakken, ønsket om at dæmme op for social dumping og unfair konkurrence, samt arbejdet for bedre digitale løsninger bl.a. til håndtering af køre- og hviletidsreglerne.

Organisationerne forventer at byde venner og samarbejdspartnere velkommen i de nye lokaler ved et arrangement senere på året.

Yderligere information kan fås hos Søren Hyldstrup Larsen, adm. direktør i NLA, på tel.: +32 4 95 91 23 08