Del

Når købet af nyt udstyr giver bagslag

Læs det med småt, inden du skriver under, når du køber ind til forretningen. Ofte indeholder salgs- og leveringsbetingelser vilkår, som er dårligere end de almindelige regler til skade for køber. Og det kan blive en dyr omgang.

DTL får henvendelser flere gange om året fra medlemmer, som er kommet i klemme i forbindelse med indkøb af påhængsvogne og trailere. Henvendelser­ne handler typisk om forsinket levering. Køber og sælger har aftalt et leverings­tidspunkt, som sælgeren efterfølgende ikke overholder. Og ved nærlæsning af salgs- og leveringsbetingelserne viser det sig, at sælgeren har forpligtet køber til at modtage kærren eller traileren, selvom denne er væsentligt forsinket.

Det oplyser chefjurist John Roy Vester­holm fra DTL.

- Forsinket levering kan koste vognman­den dyrt. Måske står han og skal bruge kærren eller traileren til en konkret kun­de og har måske allerede skilt sig af med det gamle udstyr i tillid til, at den nye bliver leveret som aftalt i ordrebekræf­telsen. Så det kan være dyrt for køberen, at sælgeren ikke leverer som aftalt og fra­skriver sig erstatningsansvaret. Samtidigt bliver køberen bundet i en længere peri­ode, typisk 3-5 måneder, så han ikke bare kan annullere handlen og finde en anden leverandør, siger John Roy Vesterholm, der understreger, at det er vigtigt at gen­nemlæse og være opmærksom på salgs- og leveringsbetingelserne, inden man sætter underskriften på en købsaftale.

Læs mere om, hvordan du undgår at ende med håret i postkassen i det nye nummer af DTL Magasinet