Del

Han skal skaffe flere lærepladser

Nyt projekt skal skaffe fem procent flere lærepladser og fem procent flere unge, der starter på grundforløbet. Jan Larsen er manden, der skal knytte unge, skoler og virksomheder sammen.

I Viborg mangler en lærling læreplads i en vognmandsvirksomhed. I samme by mangler en vognmand at få besat en læreplads. Lærlin­gen er tilknyttet erhvervsskolen i Holstebro, mens virksomheden er tilknyttet erhvervs­skolen i Aarhus. Resultat: de to mødes måske aldrig, og den søde musik opstår ikke.

Det er en af de situationer, et nyt projekt skal bløde op på. En række organisationer inden for transportbranchen herunder DTL er gået sammen om at ansætte konsulent Jan Larsen fra Transporterhvervets Uddannel­ser (TUR) til inden for en toårig periode at tage hul på den opgave.

- Skolerne taler ikke nødvendigvis altid sammen, udskiftningen blandt skolernes virksomhedskonsulenter er relativ stor, og det giver den slags paradoksproblemer. Jeg har overblikket og kan knytte ledige lærepladser og lærlinge på udkig sammen, siger Jan Larsen, der siden projektets start den 1. september sidste år på den måde har formidlet omkring 30 lærepladser.

Læs mere om lærepladsprojektet her