Del

Gråt guld og grønne biler

JH Transport & Logistics A/S blev for nylig kåret som Årets Transportvirksomhed 2019 med direktør Bente Hansen bag rattet. Temaet for årets konkurrence var bæredygtig drift og social ansvarlighed, som er vigtigt for den kvindelig vognmand, der mener, at der skal være plads til alle på arbejdspladsen.

Da Bente Hansens mand døde i 2017, overtog hun hans firma og blev ”vognmands-kvinde”, som hun kalder det. Selvom hun ikke har stort kørekort, var hun slet ikke i tvivl om, at vognmandsbranchen var noget for hende, og at hun skulle køre virksomheden videre som direktør for JH Transport & Logistics A/S i Brøndby.

Virksomheden har eksisteret i 25 år og blev startet af Bente Hansens afdøde mand Jan med en enkelt lastbil. Gennem årene er firmaet vokset og vokset og har p.t. 60 biler i vognparken.

At firmaet nu har en kvinde bag rattet, som godt nok ikke selv kan køre lastbiler­ne, har ikke betydet de store forandringer i vognmandsfirmaet, synes hun.

- Vi snakker stadig meget om det, vi kalder JH-ånden, siger hun og joker med, at det ville være virkelig fjollet, hvis firmanav­net i stedet for Jan Hansens initialer skul­le ændres til hendes navns forbogstaver.

- BH-transport. Det kører ikke helt så godt, det er meget kvindeligt i hvert fald, skraldgriner hun.

42-årige Bente Hansen har været med på det meste af turen, først som direktø­rens kone og senere som bogholder i vogn­mandsvirksomheden, da hun er uddannet revisor.

- Jeg har været her næsten altid, men startede herinde i 2013, siger hun og nik­ker ind mod det glasafskærmede kontor ved siden af med arbejdspladsens tre eneste kvinder, hende selv inklusiv.

- Og nu sidder jeg så her… og skal styre en virksomhed. Det er da et udfordrende og anderledes job, jeg er blevet kastet ud i. Men enten må man sige nej tak, eller også må man hoppe ud i det med begge ben. Og det har jeg så valgt at gøre, siger hun.

Læs mere om, hvordan det er at overtage og videreføre en virksomhed i det nye nummer af DTL Magasinet