Del

Fra skrabet arbejdsmand til muskelbil

Peugeot Partner og de to søstre fra PSA-gruppen, Citroën Berlingo og Opel Combo, blev kåret til Årets Varebil 2019 på Transport 2019 i Herning. Kom med til udvælgelsen af kandidaterne til titlen, som foregik tidligt i marts på vejene omkring Ringsted

Nogle dage regner det. Andre dage tømmer himlen sig i timevis. Sådan en dag i marts var Deres udsendte i Ringsted for at vælge kandida­terne til Årets Varebil 2019.

De fremmødte otte medlemmer af dommerkomiteen, alle fra Motorjourna­listernes Klub i Danmark, napper på skift en nøgle og triller derefter ud i Ringsteds trafik for lige at mærke kandidaterne, inden valget skal træffes. Mine syv kol­leger er gamle rotter i prøvekørselsfaget, så mange af bilerne har de allerede stiftet bekendtskab med.

Når solen således udebliver og derfor ikke kan pynte på de enkelte bilers manglende kvaliteter, må bilerne tale for sig selv. Feltet af kandidater er blandet. Her er el-varebiler, der koster kassen, men som lister lydløst afsted. Her er klassiske arbejdsvarebiler samt et par varebiler i luksusklassen.

Tjek hele kandidatfeltet her