Del

EU åbner formel undersøgelse af PostNord-støtte

Tilfredshed i DTL – Danske Vognmænd med, at EU-Kommissionen har besluttet at undersøge den danske statsstøtte til PostNord.

EU-Kommissionen besluttede fredag at åbne en formel undersøgelse af den danske stats kompensation til Post Danmark på i alt 224 millioner kroner i 2020. Kompensationen var en del af to halvårlige aftaler med Post Danmark, der skulle sikre, at danskerne fortsat havde mulighed for at sende og modtage post i hele landet i 2020. Det meddeler Transportministeriet.

I DTL hilses beslutningen velkommen.

- Vi er glade for, at Kommissionen har besluttet at fortsætte sit fokus på statens støtte til PostNord, og vi ser frem til konklusionerne forud for postlovsforhandlingerne i Folketinget, siger DTL’s adm. direktør Erik Østergaard.

EU-Kommissionen afgjorde i september, at statsstøtte til PostNord på næsten en halv milliard var ulovlig, og pengene skal betales tilbage til den svenske og den danske stat.

Det er især PostNord Logistics, der har igen og igen har underbudt de private aktører på stykgodsområdet og løbet med opgaver, der ovenikøbet i nogen udstrækning er blevet udført af østeuropæiske vognmænd.

- Statens støtten til PostNord betyder, at de private transportører udsættes for unfair konkurrence. Det skal ophøre nu. PostNord Logistics bør afvikles og håndteringen af de befordringspligtige breve og pakker skal i udbud, siger Erik Østergaard.