Del

DTL: Vejpakkerne et vigtigt skridt nærmere

Europa Parlamentets transportudvalg TRAN har besluttet at sende vejpakkerne videre til de såkaldte trilog-forhandlinger. Dermed er chancen for, at vejpakkernes indhold bliver til noget, markant forøget.

I den ekstremt langvarige og komplicerede proces, som har været vejpakkernes skæbne hidtil, repræsenterer dagen i dag et fremskridt. Vejpakkerne er sendt til de såkaldte trilog-forhandlinger mellem repræsentanter for EU-Kommissionen, EU-Parlamentet og Rådet. Dermed er chancerne for en realisering kommet et vigtigt skridt nærmere.

Erik Østergaard, DTL-Danske Vognmænds administrerende direktør:

”Det er et substantielt fremskridt i processen. Frygten var naturligvis, at flere års arbejde var spildt ved at vejpakkerne skulle behandles af andre end dem, der har siddet med pakkerne hidtil. I dét scenarie kunne alt være sket. Nu tyder alt på, at der er vilje til at få vejpakkerne igennem.”

”Det betyder imidlertid ikke at alt er godt, og det er for tidligt et sige, at den er hjemme. Men i dag markerer et nyt kapitel i vejpakkernes lange historie, og vi bør nærme os afslutningen. I modsat fald tror jeg, vi vil opleve, at nationalstaterne iværksætter en række nationale tiltag, der skal dæmme op for unfair konkurrence og social dumping,” slutter Erik Østergaard.