Del

DTL: Stram op – virksomhedskortene må på plads nu

Ifølge DTL-Danske Vognmænds oplysninger er der fortsat fejl i stamnumrene på de nye virksomheds- og fartskriverkort. Det giver vognmandsvirksomhederne store problemer i forhold til at kunne downloade relevant data. Der må bringes orden i det, lyder det fra DTL.

-Det giver vognmandsvirksomhederne store problemer, og det giver anledning til et unødvendigt og urimeligt element af usikkerhed for vognmænd og chauffører. Indsamlingen af en lang række data bliver umuliggjort med fejl på stamkortene. Vi har set eksempler på fejlbehæftede men helt ny-udstedte kort, og dermed har problemerne varet siden juni måned. Det er langt fra tilfredsstillende, udtaler Erik Østergaard, DTL-Danske Vognmænds administrerende direktør, som savner information fra myndighederne om problemerne.

Også hos TungvognsSpecialisten (TVS) ser man med alvor på sagen. Carl Peter Frederiksen, administrerende direktør i TVS, siger:

-De data, som kortene skal indsamle, er både lovpligtige og rummer relevant information også for vognmandsvirksomhederne i tilrettelæggelsen, planlægningen og evalueringen af arbejdet. Det er dybt frustrerende ude i virksomhederne, og det er en umulig opgave at skulle hjælpe virksomhederne på så fejlbehæftet et grundlag. Det er et klassisk eksempel på, at man breder ny teknologi ud med en række lovkrav bundet op derpå, uden at have praktikken på plads.

Rigspolitiet og kortproducenten Thales har konstateret fortsatte fejl i stamnummeret på virksomhedskortene. Derfor har Rigspolitiet, ifølge DTLs oplysninger, måttet bede Thales om at indstille produktionen af virksomheds- og fartskriverkort indtil videre.