Del

DTL: Regeringsudspil til bekæmpelse af social dumping tegner godt (1)

Det bliver næppe den siddende regering, der kommer til at gennemføre de 63 forslag, som 3-partiregeringen har lagt frem. Men perspektiverne er gode, for langt de fleste forslag vil med de blå partiers kurs utvivlsomt kunne få flertal efter valget.

Det bliver næppe den siddende regering, der kommer til at gennemføre de 63 forslag, som 3-partiregeringen har lagt frem. Men perspektiverne er gode, for langt de fleste forslag vil med de blå partiers kurs utvivlsomt kunne få flertal efter valget.

63 forslag – få uger før et valg – herunder en stribe til blandt andet bekæmpelse af social dumping og unfair konkurrence. Intet mindre. Hos DTL-Danske Vognmænd er der glæde over udspillet. -Det siger mig, at DTLs skarpe fokus på den her dagsorden, sammen med andre stærke aktører, har båret frugt, siger DTLs administrerende direktør, Erik Østergaard.

-Jeg er slet ikke i tvivl om, at social dumping og unfair konkurrence længe har været på vej ind blandt valgkampens helt centrale temaer. Regeringsudspillet skal måske nok forsøge at få lagt partiernes uoverensstemmelser død, men hvis der – som det tegner sig med udspillet her – nu eksisterer en enighed fra højre til venstre i dansk politik, så er det glædeligt. Og det er svært at forestille sig, at der ikke burde være flertal også efter et valg.

Ser frem til kommende generalforsamling

DTL - direktøren erindrer om, at oven på den skandaløse Kurt Beier-sag fra Padborg var det et enigt Folketing, der nedsatte det såkaldte Padborg-udvalg for at finde løsninger, der kunne imødegå den massive sociale dumping, unfair konkurrence og spekulation i omgåelse af regler.

-Nogle af forslagene i regeringens nye udspil kan man finde i EU-vejpakkerne. Men vejpakkerne har som bekendt haft en turbulent skæbne, og der er ingen grund til at fejre dem, før vi er helt sikre på, at de går igennem – og er effekturet. Så det er vel i virkeligheden her, at slaget skal slås: Vil en kommende dansk regering være parat til at sætte klare, danske hegnspæle op, som beskytter det danske arbejdsmarked og det danske godstransporterhverv imod lavtlønschauffører og unfair konkurrence? Det er her, testen skal stå sin prøve, anfører Erik Østergaard

-Jeg noterer mig, at statsministeren nu flere gange gennem de seneste uger har adresseret problemerne, og jeg ser frem til at høre, hvad Lars Løkke Rasmussen vil sige til vognmændene, når statsministeren åbner DTLs generalforsamling på lørdag i København. Det er glædeligt, at vores erhverv har fået så stor opmærksomhed, og at det nu er et samlet Folketing, der erkender udfordringerne med unfair konkurrence.

DTL holder generalforsamling lørdag den 11. maj på Hotel Radisson Blue i København. Statsministeren holder velkomsttale kl. ca. 09.05 – derefter er der debat mellem kandidater til Europa Parlamentet om netop social dumping og unfair konkurrence.

Læs regeringens udspil her