Del

DTL: Færdselsstyrelsen maner til ro om sikkerhedskritiske fejl

I et kommende interview med DTL Magasinet maner Færdselsstyrelsens direktør, Stefan Søsted, til ro omkring sikkerhedskritiske fejl. Det samlede interview kan læses, når DTL Magasinet udkommer den 11. november, men allerede nu kan DTL løfte sløret for visse elementer.

Til DTL Magasinets november nummer siger Stefan Søsted bl.a.:

”Som udgangspunkt er der ikke ændret på, hvad der er farligt. […] Det er vigtigt at være opmærksom på, at lovændringen ikke indfører nye tekniske krav til køretøjer men alene et nyt sanktionsniveau for visse typer af fejl og mangler.  Du skal kunne have set eller konstateret fejlene, før du kan blive straffet. Den sammenhæng skal kunne etableres, før der kan udstedes en bøde.”

DTLs administrerende direktør, Erik Østergaard, siger i en kommentar til interviewet:

-Jeg forstår godt, at nye regler og højere bødesatser skaber utryghed. Men jeg synes også, at Færdselsstyrelsens direktør, Stefan Søsted, får rammet omfanget af ændringerne ind.

- Jeg synes, vi har fået Færdselsstyrelsen ord for, at man tager fat i de samme typer af graverende fejl som hidtil, at man rent faktisk skal kunne konstatere fejlene for at blive sanktioneret, og at der ikke er nye krav til køretøjet.

I interviewet med DTL Magasinet siger Stefan Søsted endvidere:

”Der er ikke den automatik, at bare fordi der er en sikkerhedskritisk fejl, så kan chauffør og vognmand straffes for det. Sådan er det ikke i dag, og sådan vil det heller ikke være i fremtiden.”

Færdselsstyrelsen er imidlertid klar over, at sagen har givet uro i vognmands- og chaufførkredse:

”Vi har inviteret branchen til møde om de sikkerhedskritiske fejl den 11. november. Her vil vi høre på, hvad der giver anledning til bekymring, og hvad man er tvivl om, når branchen læser lovforslaget. Så vil vi prøve at imødegå de ting, der er forvirring om. Jeg vil gerne anerkende, at lovforslaget skaber usikkerhed, og det skal det jo ikke gøre, siger Stefan Søsted og lover samtidig – inden jul - et katalog over, hvad der er sikkerhedskritiske fejl ud fra et periodesyns- og et vejsidesynsregelsæt. Kataloget skal altså vise, hvilke fejl der typisk er sikkerhedskritiske.”

Du kan læse hele interviewet med Færdselsstyrelsens direktør, både om dette spørgsmål og en række andre sager, når DTL Magasinet udkommer den 11. november.