Del

Direktøren i den varme stol

Hvornår er en fejl sikkerhedskritisk? Og hvad sker der med betalingen for ulovlig parkering fra udenlandske parkeringssyndere? Læs svar på disse og mange andre spørgsmål i dette interview med Stefan Søsted, direktør for Færdselsstyrelsen.

DTL Magasinet har været i Ribe for at tale med Stefan Søsted, direktør i Færdselsstyrelsen, om sikkerhedskritiske fejl, om sagsbehand­lingstider, om særtransporter og om, hvordan man kradser p-bøder ind hos anonyme østeuropæiske vognmænd og chauffører.

- Vognmænd og chauffører er med de skærpede bøder for sikkerhedskritiske fejl bekymrede for, at de vil blive straffet for ting, som de ikke vidste ville have den kon­sekvens. Hvornår er en fejl på vogntoget sikkerhedskritisk?

Stefan Søsted: - Som udgangspunkt er der ikke ændret på, hvad der er farligt. Der er ændret på straffens størrelse. Der er ikke indført et objektivt ansvar. Det er vigtigt at være opmærksom på, at lovændringen ikke indfører nye tekniske krav til køre­tøjer men alene et nyt sanktionsniveau for visse typer af fejl og mangler. Du skal kunne have set eller konstateret fejlene, før du kan blive straffet. Den sammen­hæng skal kunne etableres, før der kan udstedes en bøde. Der er ikke den auto­matik, at bare fordi der er en sikkerheds­kritisk fejl, så kan chauffør og vognmand straffes for det. Sådan er det ikke i dag og sådan vil det heller ikke være i fremtiden.

Læs hele interviewet med Færdselsstyrelsens direktør i det nye nummer af DTL Magasinet