Del

Bliver du distraheret af madpakken i førerhuset?

Tilmeld dig IF’s minikurser med gode råd om sikkerhed i trafikken.

Trafikken er tæt, tidsplanen er stram. Det er fristende lige at indstille GPS’en, tjekke telefonen eller række ud efter den lækre sandwich. Men sidder du bag rattet i en stor, tung lastbil, gælder det om at have hænderne på rattet og øjnene på trafikken.

Alt det ved vi jo godt, men det er alligevel godt at blive mindet om det. Der er nemlig god mening i at undgå ulykker. Udover sparede udgifter til reparationer, undgår vognmanden at tage en skadet lastbil ud af drift og alt, hvad en ulykke ellers kan medføre.

If er altid klar til at hjælpe med gode råd om skadeforebyggelse. Nu udbyder If også en række minikurser med gode råd om sikkerhed i trafikken. Kurserne er tilgængelige online, og det tager kun 5-10 minutter at få opdateret sin viden.

Hjælp hinanden til en sikker arbejdsdag
”Målet med minikurserne er at forebygge skader og øge driftssikkerheden. Vi har også et håb om, at kurserne vil sætte fokus på de gode vaner. Når chaufførerne har en fælles kultur omkring trafik og sikkerhed, så er det nemmere at hjælpe hinanden med at udføre sit arbejde på en sikker måde. En ulykke kan jo have store både menneskelige og økonomiske omkostninger,” siger projektleder Thomas Pihl Vestergaard fra If.

Uopmærksomhed øger risikoen for trafikulykker
Håndholdt mobiltelefon under kørslen er både farligt og forbudt. Det øger risikoen for trafikulykker markant. Derfor har det første minikursus netop fokus på mobilbrug og andet, der kan distrahere dig, når du sidder bag rattet. Hver tredje dødsulykke i trafikken skyldes uopmærksomhed ifølge Rådet for Sikker Trafik. Hvis du fx kører 80 km/t og lige tjekker telefonen i 4 sekunder, så har du kørt hele 89 meter uden at se på vejen. Der kan ske rigtigt meget i trafikken på 89 meter.

Prøv det første minikursus allerede nu
Klik på linket herunder og tag det første minikursus i dag. Der er gode råd og en kort quiz til sidst. If har flere minikurser på vej, de handler blandt andet om lastsikring, skader på gods – og om at forberede sig til en sikker dag på jobbet.

Klik her og tag minikursus allerede i dag