Del

Tom Hansens dilemma: Afgift eller bøde

Vognmand Tom Hansen oplever ofte, at alle parkeringspladser er besat, når han skal holde sit daglige hvil. Så må han vælge at holde ulovligt eller overtræde køre-hviletiden. På det seneste har han måttet betale tre afgifter for at holde ulovligt. Helt urimeligt, mener han.

- Jeg synes jo, at jeg gør en samfunds­tjeneste, når jeg kører rundt med foderstoffer. Jeg føler lidt, at omver­denen helst ser, at vi ikke kører om dagen og er pist væk om natten. Men sådan er virkeligheden jo ikke.

Vognmand Tom Hansen fra Kalundborg er ude på vejene uafbrudt fra søndag til fredag, hvor han kører foderstoffer ud til landmændene for DLG i sit hvide og grønne vogntog. På det seneste har han fået en uventet ekstraomkostning i sit job. Parkeringsafgifter for ulovlig parkering. Tre er det blevet til siden nytår.

- Jeg medgiver, at vi ikke skal holde på tilkørsels- og afkørselsramperne. Det er alt for farligt. Men inde på pladsen bør man se gennem fingre med ulovlige parkeringer, til der er skaffet parkeringspladser nok, mener vognmanden, der, når han kommer til rastepladsen, og alle pladser er optaget, skal gøre op med mig selv, om han vil have en afgift for ulovlig parkering eller en bøde for at overtræde køre- hviletiden.

- Ingen vil gøre noget ulovligt. Men jeg må ikke parkere, for der er ikke plads, og jeg må heller ikke køre videre, for min kø­retid er opbrugt. Uanset hvad overtræder jeg en lov. Jeg har jo ikke noget valg. Jeg prøver bare at gøre mit arbejde.

På spørgsmålet om han ikke kan holde sit hvil ”inde i landet” væk fra motorvejen, svarer han:

- Jeg har det ligesom de fleste. Jeg vil gerne have et bad og et varmt måltid mad efter en lang arbejdsdag. Og det kan jeg altså ikke få på en tilfældig rasteplads ved landevejen.

Læs mere om Tom Hansen dilemma i det nye DTL Magasin