Del

Ny trafiksikkerhedskampagne skal fange de unge

Trafiksikkerhedsfilm med de 13-16-årige som målgruppe har forpremiere på Transport 2023 i Herning.

Med en række korte filmbudskaber til unge mellem 13-16 år skal en ny kampagnefilm synliggøre lastbilers kraft og udfordringer. 

- Målet er at få unge til at være mere opmærksomme på lastbiler og deres egen adfærd i trafikken, fortæller underdirektør Frank Davidsen, som er DTL’s repræsentant i gruppen bag kampagnen, der udover DTL består af Applus Bilsyn, Circle K, Danske Fragtmænd, Fagforbundet 3F, If Skadeforsikring og Volvo Trucks. 

- Der er nok ikke så mange, som får lov til at køre i lastbil og dermed opleve den respekt, der bør være for lastbilerne og den forståelse, der kan opstå for chaufførens arbejdsbetingelser. Derfor vil vi formidle den proces gennem nogen, som de unge med sikkerhed lytter til, Hav og Kamal kendt fra DR, siger han og oplyser, at filmen er blevet til i samarbejde med reklamebureauet PONG. 

- Vi laver en miniserie på tre-fire episoder til sociale medier, da vi har flere budskaber, vi gerne vil fremhæve. 

Kampagnen er blevet til ud fra et ønske om, at erhvervslivet bidrager til trafiksikkerheden på veje og cykelstier. Hvert år kommer fx tusindvis af cyklister til skade i trafikken. Ifølge nye tal fra forskerne er risikoen for at komme alvorligt til skade eller miste livet på cykel vokset siden 2016, mens risikoen for stort set alle andre trafikanter er faldet. 

- Cyklister og fodgængere møder lastbiler i mange forskellige situationer. Det er lige fra forbikørsel på landevejen, til fx bakning og højresving i byområder, fortæller Frank Davidsen. 

- Vi ønsker at bidrage med vigtig information til de unge, der endnu ikke er i kørekortsalderen. På en pædagogisk, men samtidig humoristisk facon får de tilført nyttig viden om færden omkring en lastbil og arbejdsforholdene i førerhuset. 

På transportmessen i Herning, hvor filmen har forpremiere, har Messecenter Herning i Hal F som noget nyt i år etableret et rekrutteringsområde, hvor unge elever fra skolerne i omegnen er inviteret, oplyser Frank Davidsen. 

- Kampagnen bliver søsat her, og det betyder, at vi har mulighed for at præsentere budskaberne for vores målgruppe og branchen på samme tid, fastslår han.  

Læs historien i DTL-Magasinet DANSKE VOGNMÆND nr. 3, 2023