Del

Lækket mail om yderligere PostNord-støtte er dårligt nyt

Ifølge Ekstra Bladet varsler Transportminister Benny Engelbrecht endnu en hjælpepakke til det notorisk kriseramte PostNord. Denne gang skal skatteyderne lægge 112 mio. kr. oveni den allerede milliardstore subsidiering som PostNord har modtaget gennem årene. Det må stoppe nu, siger DTL's adm. direktør Erik Østergaard.

- Det er en dårlig nyhed for transportministeren, at hans mail til forligspartierne ved en fejl blev sendt til andre end de involverede partier. Men det er en endnu dårligere nyhed for transportbranchen, at der er endnu en hjælpepakke på vej til PostNord.

- Det kan undre, at selv partier der altid taler om økonomisk ansvarlighed, bliver ved med at smide redningskrans efter redningskrans efter PostNord.

- Dagligt på min vej i Danmark ser jeg PostNord-lastbiler med udenlandske plader. Udenlandske chauffører kører på udenlandske plader i Danmark, og undergraver det danske transportmarked. Der er kun én grund til at køre på udenlandske plader med udenlandske chauffører – og dét er, at man kan gøre det billigere end det danske marked. At danske vognmænd mister opgaver – og så samtidig over skattebilletten skal betale for at holde PostNord i live, er en direkte hån mod erhvervet.

- Man må forstå på transportministeren, at han synes 112 mio. kr. er en fin pris for at få tid til at lave en aftale der gælder befordringspligten. Men man må så formode, at denne pakke bliver den sidste. Så jeg har tænkt mig at spørge ministeren, om han vil garantere, at der findes en løsning på befordringspligten og PostNord, som indebærer at det er slut med skævvridning af konkurrencen og slut med hjælpepakker. Den garanti må vi forlange, siger Erik Østergaard, DTL - Danske Vognmænd.