Del

Fejl i køre- hviletidsdata kan koste dyrt

TungVognsSpecialisten (TVS) støder oftere og oftere på det problem, at der mangler køre- hviletidsdata, når de er ude for at hjælpe vognmænd. En fejl som virksomhedskontrollen i Færdselsstyrelsen ser på med stor alvor.

Meget ofte mangler en del af de køre- og hviletidsdata, der skal indsendes til Færd­selsstyrelsen i forbindelse med en virksomhedskontrol. Det oplyser direktør for TVS, Carl Peter Frederiksen.

- Da manglende indsendelse af data kan dække over potentielle overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne, ser Færdselssty­relsen manglende indsendelse af data som en alvorlig overtrædelse, der medfører bøder på 6.000 kroner pr. dag (pr. chauffør og pr. køretøj), der mangler data for, siger Carl Peter Frederiksen.

I en konkret sag, som TVS arbejder med, har en sjællandsk transportvirksomhed med knapt 20 biler overset Færdselsstyrel­sens indkaldelsesbrev og rykkerskrivelser til virksomhedskontrol. Virksomheden er derfor blevet præsenteret for et bødefor­læg på 1,8 millioner kroner for den mang­lende indsendelse af data.

Læs om typiske fejl og gode råd til at undgå dem her