Del

Europæisk vejtransportindustri: No deal giver massive problemer

Hvis Storbritannien forlader EU uden aftale, forventes massive problemer for internationale vejtransportører. Det skriver fem store vejtransportforeninger til til Det Europæiske Råd.

Det Europæiske Råd mødes i Bruxelles den 17. og 18. oktober, og i et EU 27-format drøfter de status for spillet med hensyn til Brexit.

Vejtransportforeningerne, som vi repræsenterer fra Frankrig (FNTR), Belgien (FEBETRA), Holland (TLN), Tyskland (BGL) og Norden (NLA), vil gerne understrege følgende punkter:

Hvis Storbritannien forlader EU uden aftale, forventes massive problemer for internationale vejtransportører at vare flere måneder med nye kontroller, der kræves ved grænsen, og chauffører uden de nødvendige papirer kan betyde store forsinkelser. 

På trods af Brexit-usikkerheden er vejtransportindustrien fra vores lande forberedt så meget, som det har været muligt. Trods al denne indsats kan der opstå alvorlige problemer i tilfælde af en "no deal"-Brexit.

Vejtransportsektoren er altid fleksibel, men vi skal vide, hvad vi forbereder os på. Målet er at give vores kunder så meget sikkerhed som muligt.

Vi vil derfor gerne bede EU's regeringschefer om at stræbe mod en aftale med Det Forenede Kongerige under det europæiske topmøde i slutningen af ​​denne uge.

Kommentarer og yderlige oplysninger: Formand Erik Østergaard, Nordic Logistics Association, tlf. + 45 40 15 25