Del

DTL: Nedlukning fortsætter: Stor ros til vognmænd og chauffører i covid-19’s skygge

Der er grund til at rose den store indsats, som vognmænd og chauffører lægger for dagen i disse mildest talt sære tider.

Over hele landet bidrager vognmænd og deres chauffører med at holde samfundet kørende – midt i nedlukningen. Det fortjener stor anerkendelse, mener DTLs adm. direktør Erik Østergaard, netop som statsminister Mette Frederiksen har forlænget nedlukningen til og med 2. påskedag – tre uger frem.

-Helt som forventet har regeringen og myndighederne valgt at forlænge nedlukningen af Danmark. I den givne situation forekommer det helt på sin plads. Men det betyder også, at vognmænd og chauffører skal fortsætte med at virke på de aktuelle vanskelige og specielle vilkår, siger Erik Østergaard.

-Der er tusindvis af vognmænd og chauffører, der hver dag trodser smitterisikoen og fortsætter med at hente og bringe de fornødenheder, som samfundet er så dybt afhængig af. Det er svært at forestille sig, hvilken situation vi som samfund ville være i, hvis også transporterhvervet lukkede ned i disse uger. Sammen med sundhedspersonalet, politiet, butikspersonalet og andre sikrer vognmænd og chauffører, at der ikke føjes panik til alvoren. Det er jeg dybt imponeret over. Og det arbejde opretholdes så vidt muligt i den forlængede nedlukningsperiode.

Stabilitet i en usikker tid

-Vi har medlemmer, som hver dag sikrer, at der kommer fødevarer ind og affald ud. Andre medlemmer kører for apoteker og hospitaler. Der leveres stadig til byggeriet, så der er arbejdspladser, der holdes i live. Jeg synes, der er grund til, at vognmænd og chauffører retter ryggen. Efter en årrække, hvor erhvervet har haft mange dårlige sager med social dumping og plattenslagere, så synes jeg, DTL-medlemmerne og deres chauffører får vist, hvor centralt erhvervet er for driften af vores samfund. Ikke kun i normalsituationen men så sandelig også i en ekstrem situation, som den vi gennemlever lige nu.

-Jeg er i alt fald stolt af at repræsentere de danske vognmænd, som i disse uger ikke bare passer deres forretning, men som – sammen med deres medarbejdere – hver dag bidrager til at sikre et minimum af stabilitet i en ellers meget usikker tid. Jeg glæder mig derfor også over, at regeringen igen og igen har nævnt transporterhvervet og chaufførenes indsats, udtaler Erik Østergaard.