Del

Denise – en af de sjældne få

Denise Altenburg er lastbilchauffør og med i en taskforce, der skal skaffe flere kvinder til branchen.

Kører du virkelig den store lastbil helt alene? Sådan lyder det nogle gange, når Denise Altenburg er ude hos en ny kunde. Hun tager den lille fordom med et smil.

- Jeg nikker bare og tænker, at det spørgsmål ville en mand aldrig få. Og så kører jeg endda i den mindste lastbil i vores bilpark, en MAN TGL, griner hun.

Denise Altenburg har kørt lastbil hos fragtfirmaet Viggo Petersens Eftf. A/S i tre år, først som lærling og siden som fastansat i et halvt års tid. Her er der ud af 131 chauffører ansat otte kvindelige chauffører, altså en andel på 6,5 procent. Klart flere end landsgennemsnittet på godt to procent.

Hun oplever ingen problemer i jobbet som kvinde, ud over overraskelsen hos nogle kunder, når de ser en kvinde træde ud af førerhuset.

- Til gengæld har jeg fornemmelsen af, at truckfø­rerne er hurtigere til at hjælpe, når det er en kvinde, der kommer med varerne.

Som lærling var Denise med rundt i landet på ”Job i transport”-trucken og er derigennem blevet medlem af en såkaldt taskforce, der blev nedsat sidste år af transportorganisationerne for at udvikle ideer til, hvordan man får flere kvinder til at vælge et arbejdsliv bag lastbilrattet.

Kvinderne er nemlig blevet udset til at redde bran­chen fra den arbejdskraftsmangel, der øges i takt med, at ældre chauffører forlader arbejdsmarkedet. I dag har op mod halvdelen af de danske chauffører passeret de 50 år og hver syvende er over 60 år. Samtidig er branchen i vækst, men tilgangen af unge er alt for lav.

Taskforcen skal efter planen præsentere sine ideer på ”Godstransportens Kvindedag” i Kolding den 3. september.

Læs hele artiklen med Denise Altenburg i det nye nummer af DANSKE VOGNMÆND

DANSKE VOGNMÆND, nr. 4, 2020