Transport 2017: Kampen mod højresvingsulykker version 2.0

Vognmandsbranchen skal fortsat være førende i bekæmpelsen af højresvingsulykker. Men med det store antal af cyklister i trafikken er det tid til at supplere tiltagene.

Forfatteren og debattøren Jens Chr. Grøndahl - her tv. i samtale med DTLs direktør - deltager i debatpanelet på messen. Foto: Zibra

Når klokken slår 13 på Transport 2017 torsdag i Herning, er der lagt op til debat om højresvingsulykker, og hvordan de bedst bekæmpes:

”Det kom for nylig frem, at nye tal viser, at der nu er flere cyklister i indre København end der er biler. Det er en god udvikling af utrolig mange grunde. Men det betyder også, efter min mening, at det er ved at være tid til, at cyklisterne skal til at bidrage lidt mere til at nedbringe ulykkesstatistikken,” siger DTL-Danske Vognmænds administrerende direktør, Erik Østergaard.

”Min pointe er blot – i al fredsommelighed – at alene antallet af cyklister berettiger til, at vi i de relevante udvalg begynder at se på, om vi kan reducere antallet af ulykker ved fx krav om refleksvest, om cykelhjelm eller til generel adfærd i trafikken.”

Debatten på DTL-standen i Herning torsdag samler bl.a. forfatteren Jens Christian Grøndahl, der omkring årsskiftet kastede sig ind i højresvingsulykkesdebatten og i den forbindelse bl.a. tog en tur med lastbil rundt i Københavns morgentrafik. Der bliver også mulighed for at møde Pernille Ehlers fra Rådet for Sikker Trafik, Marianne Weinreich, mobilitetskonsulent og formand for the Cycling Embassy of Denmark, Kjeld Jensen, fra fagforbundet 3F, samt Erik Østergaard, DTL.

”Emnet er så utrolig vigtigt, og jeg kan kun være glad for, at vi over en årrække har set en faldende tendens – dog med 2016 som et sort og ulykkeligt år, der brød tendensen. Jeg ser meget frem til debatten, og for mig er det vigtigste at slå fast, at det er et fælles ansvar og kræver bred villighed til at se på, hvilke virkemidler vi bedst anvender for at få antallet af ulykker yderligere ned.”

Debatten finder sted på Transport 2017 på DTL-standen – stand J1 7110 – torsdag kl. 13-14.