DTL: Transport 2017 i gang med ministerbesøg

Transportminister Ole Birk Olesen deltog her til morgen i åbningen af Transport2017 og lagde vejen forbi DTL-standen.

fv. Erik Østergaard, DTL, Martin Danielsen, transportminister Ole Birk Olsen, Carl Peter Frederiksen, TVS. Foto: DTL

Det er en transportmesse med stort fokus på teknologi og IT – og det blev da også i høj grad dét, transportminister Ole Birk Olesen fik drøftet med DTL-formand Martin Danielsen, administrerende direktør i DTL-Danske Vognmænd, Erik Østergaard og administrerende direktør i TungvognsSpecialisten (TVS) Carl Peter Frederiksen.

De fik sammen en god snak om Tacho-Online, som TVS udbyder til hjælp ved køre- og hviletidsadministration, og de mange data, som systemet kan logge – og om hvordan et meget komplekst lov- og regelsæt ofte sætter branchen under pres.

På den ene side er der altså teknologiske løsninger, der kan bidrage til at gøre vognmandens hverdag lettere – og der er lognings-muligheder i teknologien til langt mere, end der i dag er krav om. Men det skal også ses i lyset af mange og komplekse krav, som vognmænd og chauffører skal have styr på.

TungVognsSpecialisten tilbyder desuden en abonnementsordning, hvor vognmanden får et eller to årlige køre- og hviletidscheck. TVS udøver rådgivning i forbindelse med indkaldelse til myndighedernes virksomhedskontrol. Er vognmanden indkaldt til køre- og hviletidskontrol, så hjælper TVS i forbindelse med indkaldelsen, partshøringen og den efterfølgende proces.

Hvis virksomheden har andre behov for rådgivning på køre- og hviletidsområdet eller i anvendelse af fartskrivere og tachografer, fx i forbindelse med kørselstilrettelæggelse eller optimal udnyttelse af chaufførers køretid og lignende, hjælper TVS også til.

TVS tilbyder generelle eller specifikke kurser i køre- og hviletid og i anvendelse af fartskrivere og tachografer ud fra konkrete ønsker og behov.

Kig forbi DTLs stand J1 7110 og få mere at vide om, hvad TVS kan bruges til.