DTL: Ros for planlov i landzone

DTL fik i dag lejlighed til at kvittere erhvervsminister Brian Mikkelsen for hans lydhørhed i forhold til vognmandsvirksomheder i landzone – en sag DTL-Danske Vognmænd har kæmpet hårdt for.

Fra venstre: DTLs adm. direktør Erik Østergaard, erhvervsminister Brian Mikkelsen og DTLs formand Martin Danielsen. Foto: Per Daugaard

Der var lutter smil på mødet mellem erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og DTL-Danske Vognmænds formand, Martin Danielsen, administrerende direktør, Erik Østergaard og erhvervspolitisk chef, Ove Holm.

Der var en række fremadrettede dagsordner på programmet – men mødet var også en kærkommen anledning til at få sagt tak for ministerens lydhørhed overfor DTL-argumenter i sagen om vognmandsvirksomheder i landzone:

”Vi har haft et glimrende møde med erhvervsministeren, og sagen om planloven kunne vi så få rundet af på bedste vis”, sagde Erik Østergaard efter mødet.

”Fornuften sejrede og DTL-Danske Vognmænds argumenter blev hørt. Nu er vognmændene skrevet ind i loven. Det er godt for en lang række DTL-medlemmer, det er godt for aktivitetsniveauet, beskæftigelse og vækstmuligheder i landzone. Og så viser det folkestyret, når det er bedst: At borgere og organisationer kan påvirke de politiske beslutninger til det bedre”, fortsatte Erik Østergaard.

”Vi ser det som en utroligt vigtig sejr, og jeg er personligt glad for, at en række vognmandsvirksomheder der i årevis har ligget, hvor de har, og drevet ordentlige forretninger til gavn for det lokale landbrug og lokale erhvervsliv, nu kan sove roligt om natten. Jeg er godt tilfreds med, at politikerne med den sidste justering i planloven har fået øjnene op for, at landområderne fortsat har brug for lokale vognmandsvirksomheder.”

På mødet var der en dialog med erhvervsminister Brian Mikkelsen og DTL-Danske Vognmænd om en række andre emner, herunder ikke mindst PostNord-sagen.

Desuden blev mulighederne for, at landtransporterhvervet kan opnå samme succes, som søfarten har gjort det, de generelle erhvervsøkonomiske rammebetingelser for transporterhvervet, og ikke mindst cirkulær økonomi med særligt fokus på en åbning af affaldsmarkedet for private virksomheder og deres innovation, drøftet på mødet.