Regions-DTL’ere i gruppearbejde med Vejdirektoratet

Der var kamp om ordet, og taletiden, til dagens gruppearbejde mellem Vejdirektoratet og DTLs demokratisk valgte regionale folk. Emnet var information om vejforhold – begge veje.

DTL vognmænd i gruppearbejde på lørdagens møde i regionsrepræsentantskabet. Foto: DTL

Interessen var stor blandt de godt 60 fremmødte DTL-vognmænd ved dagens Regionsrepræsentantmøde på Trinity i Fredericia. Vejdirektoratet holdt nemlig et spændende oplæg om både deres aktuelle indsats for at sikre mere og bedre trafikinformation – men også med en gensidig udveksling af behov og overvejelser både fra vognmænd og Vejdirektoratet.

I to gruppearbejder blev vognmændenes store erfaring fra vejene indbudt til at udvide og supplere direktoratets egne overvejelser.

”Vi har haft en overordentlig god og livlig debat i dag, hvor vores medlemmer benyttede muligheden for at give direkte respons og komme med gode idéer, baseret på deres konkrete og praktiske erfaringer. Det fungerede rigtig godt for begge parter,” siger Erik Østergaard, administrerende direktør i DTL—Danske Vognmænd.

Vognmænds erfaringer vigtige
Regionsrepræsentantmødet bød også på en præsentation – og meningsudveksling – om nye regler og vilkår for elev- og lærerpladser, som Dansk Erhverv fremlagde, og Søren Hyldstrup Larsen, administrerende direktør i NLA, tog vognmændene på en tour-de-force gennem de aktuelle europæiske drøftelser og initiativer.

Erhvervspolitisk chef Ove Holm fremlagde en dugfrisk miljøhåndbog, der er et værktøj til vognmanden om at møde kundernes miljøkrav. Håndbogen er netop udkommet og kan findes her

”Vi udvikler hele tiden på konceptet for vores møder og bevæger os i stigende grad mod møder, hvor vognmændenes egne erfaringer kommer mere i centrum, samtidig med, at vi leverer relevant og opdateret viden og information om de politiske, lovgivningsmæssige eller på anden måde fagligt relevante spørgsmål, som er vigtig at få vores valgte repræsentanter til at tage med hjem til medlemsbaglandet,” slutter Erik Østergaard.

Endelig var Transport 2017 i Herning også forbi mødet for at hente inspiration til messen til marts og fortælle om de initiativer, som allerede er planlagt.