DTL-direktør fik fint besøg

Mexicos præsident, Hans Excellence Enrique Peña Nieto og Ms Angélica Rivera, er på officielt statsbesøg i Danmark, og Præsidentparret mødes i dag torsdag med blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen og Folketingets formand Pia Kjærsgaard.

Erik Østergaard, tv., fortæller her den mexicanske præsident Enrique Peña Nieto og H.K.H. Kronprins Frederik om søfartsmuseet.  FOTO: KIM AGERSTEN

I går på det officielle statsbesøgs første dag var DTL – Danske Vognmænds adm. direktør Erik Østergaard vært for såvel Præsidentparret som H.K.H. Kronprins Frederik og H.K.H. Kronprinsesse Mary på M/S Museet for Søfart i Helsingør. Erik Østergaard er bestyrelsesformand for søfartsmuseet, hvor gæsterne både skulle opleve udstillingen og selve museumsbygningen, der er tegnet af den verdensberømte danske arkitekt Bjarke Ingels.

Det igangværende mexicanske statsbesøg indeholder også møder med erhvervslivet. Kommercielt udgør Mexico et attraktivt marked med stort potentiale for danske virksomheder.

Mexico har over 120 millioner indbyggere herunder en voksende middelklasse, og der er en åben og frihandelsorienteret økonomi. EUs globale aftale med Mexico skal snart moderniseres, hvor målet er at styrke det økonomisk-kommercielle samarbejde. Mexico var Danmarks 28. største vareeksportmarked i 2015 og aftog for 3,5 milliarder kroner – en stigning på 51 procent i forhold til 2011. Ifølge Udenrigsministeriet er landet verdens 14. største økonomi og forventes i år 2020 at være blandt de ti største økonomier i verden.