Transportmessen i gang

Så er det messetid!

Passiar på standen Fv. Transportminister Magnus Heunicke, DTL formand Martin Danielsen og direktør Erik Østergaard Foto: Per Daugaard

Transport 2015 i Herning er netop åbnet af en entusiastisk transportminister Magnus Heunicke, som fortalte, at en gammel drøm nu var gået i opfyldelse:

"Jeg har været til transportmesse før, men jeg har haft en drøm om at stå hér som transportminister, og den drøm er nu gået i opfyldelse. Så det er en kæmpe stor fornøjelse at få lov til at åbne denne messe for en branche, der i den grad kendes på sit gå på mod, og som er kernen i vort samfund som dem, der binder det hele sammen."

Men han lagde heller ikke skjul på, at branchen er stærkt udfordret.

"I skal skabe vækst, men de store forskelle på løn og arbejdsvilkår i EU giver ekstra udfordringer. Heldigvis er branchen dog enig om at bekæmpe snyd og en lønudvikling i den forkerte retning. Derfor skal vi have sikret ordentlige og klare regler i EU, så I kan arbejde under fair vilkår."

Magnus Heunicke nævnte i den forbindelse den nye tyske mindsteløn, som bl.a. skal ses i lyset af, at en bulgarsk chauffør har en syvendedel af en dansk chaufførløn.

"Den tyske mindsteløn bør imidlertid ikke pålægge erhvervet administrative byrder, og det har jeg fortalt til min tyske kollega. Han var lydhør, og jeg tror, at den del bliver ordnet."

Herefter klippede han den røde snor over som tegn på, at transportmessen var i gang.

247 udstillere i ni haller
Messecenter Herning MCHs direktør Georg Sørensen oplyste, at 247 udstillere har knoklet for at få alt på plads i de ni messehaller, der rummer lastbiler, varebiler, busser, it, service og alt muligt materiel til branchen.

"Tak for den flotte opbakning til udstillingen. Og tak til de 24 besøgsambassadører, som har spredt budskabet. Og tak til samarbejdspartnerne."

Georg Sørensen løftede sløret for messens helt store nyskabelse: 72 er tilmeldt konkurrencen om den bedste opbygning. "En unik nyhed med fagligheden i højsædet," som han sagde.

Derefter var der mere end en times rundtur til de fleste hjørner af messearealerne – startende med en crashtest udenfor, hvor Sikker Trafiks Jesper Sølund demonstrerede den meget store forskel på at katastrofebremse en varebil, der kører 50 eller 60 km i timen. Forskellen var ingen ulykke contra en totalskadet personbil.

Ministeren og følge nåede traditionen tro også forbi DTLs stand og en snak med bl.a. DTLs formand Martin Danielsen og adm. direktør Erik Østergaard.

Magnus Heunicke nåede også at hilse på formanden for den nye specialforening for kurer- og varebiler, Thomas Jensen, Rødekro.