Transportkommissær holder konference om social dumping

EU-Kommissionen vil efter aftale med Europa-Parlamentet holde en konference om, hvordan man kan bekæmpe social dumping i EU. Konferencen holdes i marts eller april.

Violeta Bulc - skal balancere mellem synspunkter i dumping-debatten. Foto: EU-Kommissionen

Det oplyste transportkommissær Violeta Bulc på et presseseminar i Bruxelles tirsdag eftermiddag, hvor hun fastslog, at der er tale om en sag, der optager Kommissionen.

Den nye slovenske kommissær har på kort tid modtaget mange breve om social dumping i transportsektoren.

Hun kunne ikke løfte sløret for andre aktuelle tiltag. I første omgang skal problemet afdækkes på konferencen.

Ligeledes er Kommissionen i færd med at indsamle informationer og synspunkter om den nye tyske lov om en mindsteløn – også på transportområdet. En lov ”der jo ikke står som en modsætning til sagen om social dumping”, som hun udtrykte det.

”Social dumping opstår på kanten, hvor to vidt forskellige økonomier mødes, og vi må se på, hvad vi kan gøre. Det gælder indenfor fragttransport, luftfart og på mange andre områder,” sagde Violeta Bulc på presseseminaret, hvor hun fortalte om sin dagsorden for de næste fem år og besvarede spørgsmål om talrige transportemner.

Budskab forstået
Direktør i Nordic Logistics Association (NLA) Søren H. Larsen betegner kommissærens udtalelser som "opmuntrende".

"Den nye Kommissionen synes at have haft lidt vanskeligt ved at komme i gang. Det kostede Bulc et nederlag i Parlamentet i december 2014, da et stort flertal afviste hendes forslag om harmonisering af sanktioner for overtrædelser indenfor vejtransport.

Parlamentets argument var netop, at der ikke var nok om kampen mod social dumping. Det ser ud til, at Bulc har forstået budskabet nu,” udtaler Søren H Larsen.

Bestyrelsen for NLA mødes i øvrigt med Bulcs kabinet de kommende dage for at drøfte social dumping og vejtransport videre i detaljer.