Danmarks største trafiksikkerhedskampagne åbner 12. sæson i Fælledparken

Torsdag den 9. april fra kl. 11.00-11.35 har ”Trafiksikkerhed i Øjenhøjde” – Danmarks største trafiksikkerhedskampagne henvendt til børn i de mindste klasser – åbningsarrangement på Trafiklegepladsen i Fælledparken, Gunner Nu Hansens Plads 10, 2100 Købehavn Ø, med deltagelse af overborgmester Frank Jensen.

Sæsonstart på Trafiksikkerhed i Øjenhøjde 2014 i Århus. Foto: Martin Graugaard

Nyboder skoles 3. og 4. klasser undervises fra kl. 10.00 og frem til åbningen. Fokus er på placering og synlighed som cyklist, hvilket kan hjælpe chauffører med at passe på børnene i trafikken.

Trafiksikkerhed i Øjenhøjde går ind i sin 12. sæson, og ca. 86.000 elever har indtil nu modtaget undervisningen.

Børnene lærer, at de som cyklister og gående skal være meget opmærksomme og have en sund respekt, når en lastbil skal til højre eller bakker: Der er blinde vinkler omkring lastbilen, og chaufføren kan kun orientere sig i ét spejl ad gangen. En refleksvest til børn og voksne gør en markant forskel i trafikken og er et effektivt redskab til ikke at blive overset. Kampagnen bruger budskabet: ”Hjælp chaufføren med at passe på dig i trafikken – bliv set.” Og det sker netop ved, at man som cyklist holder sig væk fra risikozonen, når man skal ligeud, og lastbilen skal til højre. Samtidig opfordrer kampagnen til, at man, som cyklist, anvender en refleksvest eller bruger overtøj i pangfarver.

I 2015 vil kampagnen primært besøge folkeskoler i Storkøbenhavn og Nordsjælland og den afvikles i perioden fra uge 16 til og med uge 21. Der er i år tilmeldt knap 55 skoler, og der undervises ca. 235 klasser. Kampagnen deltager også på to særlige events på Tradium (det tidligere Ring Djursland) den 20. april og ved den årlige Falck-dagen på Egeskov slot den 1. august 2015.

Nominer en trafikhelt
For at holde fokus på de gode vaner og passe på sig selv i trafikken introducerer Trafiksikkerhed i Øjenhøjde en nyhed: Årets Trafikhelt, hvor alle børn fra 0.- 5. klasse kan deltage. For at blive nomineret til Årets Trafikhelt skal man have gjort en forskel for andre i trafikken. Læs mere og nominér én du kender på www.trafikhelt.dk

Fakta