Sneen vækker debatten om vinterdæk

Synet af veje spærrede af tværstående lastvognstog i snefoget og rutebusser i grøfterne vækker kravet til lovpligtige vinterdæk af sin sommerdvale.

Arkivfoto: Per Daugaard

Både folketingsmedlemmer og kørelærere har været på banen i Nordjylland, hvor snevejret har været mest udbredt i år. Tunge køretøjer skal også holde for.

Men chefkonsulent Frank Davidsen fra DTL maner til besindighed: ”Der findes ingen dæk, der giver optimale kørebetingelser på både tørre, våde, sneklædte og frosne vejoverflader". Det er af hensyn til færdselssikkerheden nødvendigt at finde et praktisk kompromis, der egner sig til alle køreforhold”, siger han – og fortsætter:

”Grundlæggende mener vi, at erhvervet godt selv kan finde ud af at forvalte dækvalget – altså hvornår det er fornuftigt at anvende vinterdæk – og det er da også DTLs opfattelse, at langt de fleste vognmænd kører med M+S (”mud and snow” - red.) mærkede dæk tilpasset årstiden.

Lastbiler er anderledes
Frank Davidsen peger på, at en lastbils køreegenskaber er meget forskellige fra en personbils. Hvis en personbil laver hjulspin på glatte veje, er det ofte nok med en ekstra person i bilen til at belaste drivakslen, så der kan opnås tilstrækkelig kraftoverførsel mellem bilen og vejoverfladen.

En fuldt læsset personbil vejer kun ca. en fjerdedel til en tredjedel mere end i tom tilstand. En fuldt læsset lastbil kan til gengæld veje 2,5 gange så meget som en tom lastbil fx 40 ton sammenlignet med ca. 16 ton. De store vægtforskelle mellem tomme, delvist læssede og fuldt læssede lastbiler medfører store forskelle i træk.

”Lastbildæk kan ikke sammenlignes med vinterdæk til personbiler, og de er egnede til kørsel hele året rundt, da de ikke har de samme kontaktproblemer under +7 grader celsius, som sommerdæk til personbiler. Der er nemlig slet ikke så meget at vinde i vejgreb for tunge køretøjer på vinterdæk i sne, og på is er der slet ingen vinding. For personbiler slår gevinsten altid fuldt igennem. Til gengæld taber tunge køretøjer ikke så meget i vejgreb med M+S-dæk, når vejen er våd eller tør, som personbiler gør”, forklarer Frank Davidsen.

Dækmønsteret vigtigt
Godt dækmønster kan uanset dæktypen dog være en fordel, når man taler decideret snekørsel. Det kunne ifølge Frank Davidsen måske være vejen frem i stedet for krav om lovpligtige vinterdæk til lastbiler. I Tyskland betragtes fx vinterdæk med under 4 mm mønster som sommerdæk i visse områder.

”Når vi taler med dækleverandørerne, tilkendegiver de, at der er stor forskel på kvaliteten af dæk, og det må også gælde for vinterdæk. Så det understøtter, at det handler om tilstrækkeligt mønster og dertil kvalitet”.

Meget ofte bebrejdes lastbilchaufførerne trængslerne på vejene, for i de fleste tilfælde kan man relativt hurtigt skubbe en personbil ind til siden – det kan man desværre ikke med en lastbil.

”Derfor er det naturligvis særligt vigtigt for lastbilchauffører at tilpasse deres kørsel efter forholdene. Det handler også om en ordentlig snerydning, når vejret spidser til”, fremhæver Frank Davidsen.