Nordens vognmandslobbyist fylder 50

Søren Hyldstrup Larsen, direktør i Nordic Logistics Association og bosiddende i Bruxelles, fylder 50 år i morgen den 23. august.

Foto: Søren Hyldstrup Larsen

Siden han kom til Bruxelles i 1997 som dansk transportråd på Danmarks EU-repræsentation, har Søren H. Larsen ikke forladt byen – og han er kun i Danmark på afstikkere af og til. Han valgte efter 3 års tjeneste i repræsentationen at fortsætte sin karriere som en af byens over 10.000 lobbyister, hvor det er afgørende, at man kan udvise synlighed over for de besluttende organer i EU.

Med sin erfaring fra transportområdet kom Søren H. Larsen hurtigt i kontakt med DTL – Danske Vognmænd, som han kendte fra sin tid i det daværende Trafikministerium. Han talte danske vognmænds sag i Bruxelles i 10 år, inden han i 2012 fik udvidet sit ansvarsområde til at være direktør for det nystiftede Nordic Logistics Association (NLA). Dermed repræsenterer Søren H. Larsen nu mere end 20.000 vognmandsvirksomheder på de bonede gulve i Bruxelles.

I et interview til det kommende DTL Magasinet udtrykker Søren H. Larsen stor tilfredshed med tilværelsen i den pulserende EU-hovedstad: ”Jeg trives med byen og at bo her. Det er en stor fornøjelse at arbejde for først de danske og nu de nordiske vognmænd, der klart har vist, at de ikke ser EU-repræsentationen som blot en messingplade i byen men som noget, der skal opnås resultater med”, fortæller han.

Søren H. Larsen er uddannet som cand. polit. Fra Københavns Universitet. Han er derfor også formand for netværket af danske DJØF-medlemmer i Belgien, og i øvrigt bestyrelsesmedlem den belgiske VL-gruppe. Samtidig bruges han flittigt som forelæser på EPHEC Business School i Bruxelles. Fritiden bruger fødselaren ofte til at kokkerere, fotografere og rejse verden rundt med sin partner.

Læs hele fødselsdagsinterviewet med Søren H. Larsen i DTL Magasinet nr. 8, der udkommer 26. august.