Morgenfrisk fokus på højresving

Flere tusinde cyklister blev her til morgen mødt af transportminister Magnus Heunicke, Volvo, 3F’s formand for Transportgruppen Jan Villadsen, Oldermanden fra Kjøbenhavns Vognmandslaug Jørgen Kjeld Jensen samt DTL-Danske Vognmænds adm. direktør Erik Østergaard på Dr. Louises Bro i København. Opgaven var at øge opmærksomheden om højresvingsulykker.

F.v. ses formand for 3F's Transportgruppe Jan Villadsen, transportminister Magnus Heunicke og DTLs adm. direktør Erik Østergaard foran Volvo-lastbilen. Foto: Per Daugaard

På en skyfri og mild septembermorgen stod DTL-Danske Vognmænd klar med pastiller og budskabet om at passe på højresvingende lastbiler. Med DTLs , Erik Østergaard, 3Fs Jan Villadsen og transportminister Magnus Heunicke i spidsen, blev der uddelt 3000 æsker pastiller til cyklisterne her til morgen.

Budskabet var: Cyklist – pas på når lastbilen svinger #højresvingsulykker.

Og det var glade, positive og nysgerrige cyklister, der tog imod budskaberne mens de holdt for rødt lys. Volvo var flot tilstede med deres store kampagnelastbil – også med budskabet om at sikre sig, at chaufføren får set cyklisten.

”Jeg synes det er vigtigt at vi løbende får mindet trafikanterne om trafiksikkerhed i det hele taget, og i vognmandsbranchen har vi selvfølgelig et særligt ansvar, når det gælder bestræbelsen på at undgå højresvingsulykker” siger Erik Østergaard.

Både DR og TV2 havde valgt at være til stede og dække aktionen.

”Det er selvfølgelig vigtigt for os at få budskabet ud til så mange som muligt og derfor er mediedækningen vigtig. Der kan jo ske ulykker over hele landet. I dag var vi så i København, ét af de steder hvor der kommer allerflest cyklister, og vi blev taget godt imod” fortsætter Erik Østergaard.

”Regeringen og Magnus Heunicke kom med en række gode forslag i foråret til at mindske antallet af højresvingsulykker og det bakker vi meget op om. Men jeg tror også nogle konkrete aktioner, som den i dag, er meget vigtige for igen og igen at minde trafikanterne om at passe på sig selv og hinanden. Jeg tror slet ikke vi kan overvurdere betydningen af løbende kampagner og fokus på trafiksikkerhed, og altså også på højresvingsulykkerne”.

DTLs Erik Østergaard understreger at der gennem en årrække har været et fald i antallet at højresvingsulykker, men desværre med 2013 som en markant undtagelse:

”Det siger mig, at vi ikke kan hvile på laurbærerne, men hele tiden må holde fokus og samtidig forny måden vi gør det på” siger Erik Østergaard.

Der var både medarbejdere fra Volvo, 3F, transportministeriet, Kjøbenhavns Vognmandslaug samt DTL-Danske Vognmænd der bidrog til aktionen.

Du kan se billeder fra #højresvingsulykker på DTLs Facebook-side her  og i næste nummer af DTL Magasinet.