Ministerskifte: "Jeg holder øje med dig"

Ministerskifte i Transportministeriet bød på udveksling af kram, rosende ord og gaver - helt efter traditionen.

En "farvelkrammer" fra Magnus Heunicke til Pia Olsen Dyhr Foto: DTL

Ved dagens ministerskifte i Transportministeriet var der lutter smil på alles læber – både hos afgående minister Pia Olsen Dyhr, der nåede at sidde 5 måneder i sadlen, og ikke mindst hos transportminister, og i øvrigt daglig pendler fra Næstved, Magnus Heunicke, der var bragt rettidigt frem af DSB og den nye ministerbil.

”Jeg holder øje med dig – særligt omkring cabotageproblemet, for det skal vi have løst”, sagde Pia Olsen Dyhr i sin afskedstale til Heunicke, hvor hun lagde meget vægt på, at regeringen jo fortsat har social dumping og østeuropæiske vognmænds tilstedeværelse i landet som et erklæret indsatsområde.

Den traditionelle overleveringsgave til den ny transportminister var en bog fra en verden med jernbanedrift, der jo som bekendt ”kommer næst efter kønsdriften”, og en saks til at klippe snore over med. En disciplin, der er en fast del af en transportministers hverdag.

Magnus Heunicke takkede på sin side alle i samfundet, der har med veje og trafik at gøre – fra chauffører og vognmænd til ministeriets ansatte – og roste så ellers Pia Olsen Dyhr for hendes flotte arbejde med at få en politisk aftale i hus om togfonden.

Det bliver nu den ny transportministers opgave at udmønte aftalen i de kommende år og desuden at fortsætte arbejdet med at få sat skik på cabotageproblemet, hvor der venter et opgør med EU, som allerede er lagt til rette af forgængeren.

Heunickes gave til Pia Olsen Dyhr var en knaldrød cykelhjelm – for ”den er fornuftig at tage på, selv om det ikke er regeringens politik at lovgive om det”, som han udtrykte det.