Husk bombrik i alle lastbiler til Norge fra årsskiftet

Fra 1. januar 2015 skal alle erhvervskøretøjer over 3,5 ton på norske veje have monteret en såkaldt ”bombrik” til opkrævning af bompenge rundt om i Norge.

Det kan fx være i form af de eksisterende brikker AutoPASS, BroBizz og GoBox.

Er lastbilen ikke forsynet med bombrik fra årsskiftet, risikerer chaufføren en bøde på 7.000 DKK på stedet.

For vognmænd, der allerede har en bombrik fx i form af Brobizz er det vigtigt at sikre sig, at nummeret på brikken svarer til køretøjets registreringsnummer.

Norsk politi, toldvæsen og vejvæsen vil føre stram kontrol med overholdelsen af de nye afgiftsregler: En førstegangs forseelse, der ikke er betalt indenfor tre uger, vil stige til ca. 10.300 DKK. I tilfælde af, at forseelsen gentages inden for to år, vil bøden stige til ca. 14.000 DKK.

De norske myndigheder anbefaler, at vognmænd, der ikke har bombrik i forvejen bestiller online på www.autopass.no eller på www.easygo.com.

Virksomheden skal indgå en aftale med en afgiftsoperatør og montere bombrikken i køretøjets forrude. Der skal erlægges et depositum på 200 NOK.

Fra udgangen af 2014 vil det også være muligt at få tingene ordnet ved de norske grænseovergange. For mere information ring til +47 210 31 764 eller besøg hjemmesiden www.fjellinjen.no/chat

Klik her for at se den seneste oversigt over takster. 

Hensigten er ifølge den norske regering at sikre en mere effektiv indkrævning af afgifter fra norske og udenlandske transportfirmaer efter flere tilfælde, hvor bomafgifterne ikke er blevet betalt.

Det vil medføre lavere administrations- og driftsomkostninger for de norske afgiftsselskaber, og dermed frigøre midler til at bygge bedre og mere sikre veje. Den nye lovgivning garanterer desuden, at konkurrencevilkårene mellem den norske og udenlandske transportindustri bliver mere lige, hedder det i en pressemeddelelse fra de norske myndigheder.