EU-kontrolmyndigheder: Fri cabotage ikke for enhver pris

Konkurrence er stimulerende, men ikke for enhver pris. Liberalisering af cabotagekørslen uden begrænsninger som oprindeligt tiltænkt af EU-Kommissionen ville have ført til alt andet end en sund konkurrence.

Arkivfoto: Per Daugaard

Det er holdningen hos sammenslutningen af kontrolmyndigheder i EU – det såkaldte CORTE – som det kommer til udtryk i sammenslutningens seneste udgave af magasinet ”Road Transport Law Magazine”.

”Det er interessant, at kontrolmyndighederne nu tager bladet fra munden og faktisk giver et bidrag til den politiske proces. De kontrollerende myndigheder ved om nogen, hvor skoen trykker, for de samler erfaringerne fra vejene og de mange lastbilkontroller over hele EU”, udtaler formand for Nordic Logistics Association (NLA) Erik Østergaard, der mener, at det er vigtigt, at EU lytter til det, der bliver sagt fra CORTE.

”Alle ved, at de europæiske vognmænd ikke arbejder på lige vilkår. Forskellene i den sociale lovgivning – og ikke bare den – forvrider den lige konkurrence”, hedder det i artiklen, der fortsætter: ”At åbne op uden forudgående harmonisering af de sociale og skattemæssige betingelser for at operere i markedet ville være dødbringende for visse af de nationale transportører og ville føre til flytning af de nationale lastbilflåder til andre lande”.

CORTE finder det opmuntrende, at EU-Kommissionen nu har indtaget det standpunkt, at der i stedet for en øjeblikkelig liberalisering sker en bearbejdning af kommende regler på området. I den forbindelse henviser organisationen også til ”det alt for store misbrug” af 3 cabotageture inden for 7 dage.

Erik Østergaard er fuldt ud opmærksom på, at CORTE ikke dermed taler stik imod en cabotageåbning på sigt – snarere tværtimod:

”Det er også NLA’s holdning, men vi må være realistiske og indse, at et indre marked på helt lige vilkår kan have lange udsigter. Hvordan vi kommer hurtigst frem til målet, bliver helt sikkert også en del af debatten op til EU-Parlamentsvalget i maj måned”, udtaler NLA-formanden.

CORTE er hjemmehørende i Bruxelles og organiserer primært nationale myndigheder. Nordic Logistics Association er tilknyttet CORTE som associeret medlem.

Læs CORTE’s seneste magasin her.