DTL og Cyklistforbundet sammen på Folkemødet

I samarbejde med Dansk Erhverv drøftede Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet, og DTL-Danske Vognmænds administrerende direktør Erik Østergaard, trafiksikkerhed i Allinge. Transportministeren har anmodet spejlgruppen om at undersøge en række forhold af betydning for forebyggelse af højresvingsulykker

Fra debatten: fv. Klaus Bondam fra Cyklistforbundet, Erik Østergaard, DTL, og ordstyreren Anders Krarup

Det var to engagerede og både muntre og alvorlige repræsentanter fra henholdsvis lastbilbranchen og landets cyklister, som - mens regn og torden trak ind over Allinge på Bornholm - drøftede højresvingsulykker og trafiksikkerhed.

Debatten blev ledet af kommunikationseksperten Anders Krarup, der har en fortid som lastbilchauffør - og til daglig flittig cyklist i København.

Debatten understregede at de to organisationer - og de mange medlemmer de hver repræsenterer - har en oplagt interesse i en tæt dialog og et tæt samarbejde. Og det var da heller ikke den store uenighed, der prægede debatten.

Erik Østergaard lagde ud med at fortælle om det hidtidige arbejde, fx i den såkaldte "Spejlgruppe" under Trafikstyrelsen. Transportministeren brugte bl.a. gruppen til at undersøge en række forhold af betydning for forebyggelse af højresvingsulykker, inden ministerens endelige  strategi for forebyggelse af ulykkerne udkom i marts måned.

Østergaard plæderede for et fortsat fokus på kampagner: "Vi må fortsætte af kampagnesporet. Kampagner virker. Ikke hele tiden - de skal fornyes - men de virker."

Klaus Bondam appellerede også til, at man hele tiden er åben overfor mulige tiltag, der kan mindske ulykkerne. Især fremhævede Bondam spørgsmålet om opmærksomhed.

"Opmærksomheden er det helt afgørende element i trafikken. Det bedste råd er opmærksomhed. Vis hensyn. Og lad være med at holde på din ret. Sikkerheden må komme først."

Bondam talte appellerende om alt det, cyklisten selv kan gøre for at undgå højresvingsulykker.

De to debattører var begge oprigtigt optaget af de store omkostninger ved ulykkerne for de berørte. Også chaufførerne.

"Er løsningen teknisk?" spurgte Anders Krarup. Debattørerne svarede begge både-og. Der er både tekniske bidrag til at løse problemerne. Men "den menneskelige faktor" og opmærksomheden i trafikken er mindst lige så vigtig.