DTL: Erhvervspolitisk sejr i hus

En ny cirkulæreskrivelse er nu officiel og offentliggjort på Retsinformation, og den slår fast, at tolerancegrænsen for totalvægten for køretøjer over 3.500 kg hæves fra 3 pct. dog maks. 1.500 kg til 6,0 pct. dog maks. 2.000 kg med ikrafttrædelse pr. 1. juni.

Foto: Finn Bjerremand

Efter et politisk og administrativt rodet forløb står det nu klart, at tolerancegrænsen for totalvægten for køretøjer over 3.500 kg lander på et fornuftigt niveau.

”Det er fremragende” siger DTLs administrerende direktør, Erik Østergaard, som i disse timer forbereder sig til DTL-vognmændenes årlige generalforsamling i Kolding.

”Det er selvfølgelig vigtigt for vognmændene at vide hvilke regler, der gælder. Men det betyder også temmeligt meget, om de regler, der er, rent faktisk er til at arbejde efter.

Jeg er derfor glad for, at myndigheder og politikere har taget problemet alvorligt og hurtigt fået landet et fornuftigt kompromis” forsætter Østergaard.

”Med hensyn til de 56 ton mangler de sidste formalia stadig at falde på plads, men vi glæder os over, at de 56 ton er med i regeringens vækstplan, der blev lagt frem i går, torsdag. Og lad os så glæde os over den 6,0 pct. tolerancegrænse, og at den træder i kraft lige om lidt.”

Læs cirkulæreskrivelsen her.